Witam Wszystkich

Od dawna tworzę animację, choć szczerze nazwałbym je 'krótkimi, kilku klatkowymi gifami'. Posługuję się metodą po klatkową, a rysunki tworzę w MS Paint. Są to animacje o znanym Anime- Dragon Ball, czyli film musi być dynamiczny, z wieloma efektami. I tu nasuwa się pierwszy problem. Otóż pracę jaką wkładam w zrobienie, a mianowicie narysowanie poszczególnych klatek filmu jest b. ciężka(jeśli używam myszki, choć posiadam Tablet), nudna (efekt pracy jest niezadowalający, a więc nie ma mobilizacji do stworzenia 'czegoś' do końca), itp. Kieruje się do Was z prośbą o zaproponowanie paru, dobrych programów, zarówno do: rysowania klatek, jak i sklejania ich w całość, lub to i to na raz

. Dla przykładu: do rysowania używałem MS Paint, Gimp, a do ich łączenia Windows Movie Maker, czy prosty Easy Gif Animator. Program musi zawierać wiele ciekawych efektów, np. jak postać otacza złota aura, czy uniki, przy tym rozmycia, znane Fire Balle, itd- można wymieniać godzinami..noo..bez przesady

Rezultat takiego czegoś na tych programach, które posiadam zazwyczaj okazuje się totalną porażką. Za pomoc wieeeeeelkie dzięki
ps. Szukałem już tego typu tematów na tym forum i nie tylko, ale nie znalazłem odpowiedniego.