Nie wiem czemu tobie się nie udaje!-uważam że SecuRom jest prostym zabezpieczeniem!duże znaczenie ma też nagrywarka.
Ostatnio kopiowałem gry DeadSpace SecuRom7.38 sama analiza DMP trwała 1.28h zainstalowałem tą grę z obrazu(zawsze tak robię)przeszła weryfikację przez net-i działa pięknie!

Z drugą grą trochę miałem problemów.Kung Fu Panda SecuRom7.37 wpierw robiłem obraz na nagrywarce LG i d...Potem zmieniłem taktykę przerzuciłem płytkę do Pionieera 216-Analiza DMP trwała 2,5h i u mnie na kompie ta gra działa z obrazu ,a jak przegrałem ją na płytkę(jako obraz) i przeniosłem na komputer syna(8lat) to u niego nie działa!!
Zauważyłem też że dużo zależy od nagrywarki(po to kupiłem drugą) i pomada też zrobienie obrazu i instalacja z niego!
Ja właśnie zawsze tak robię-jak kupię grę to wpierw patrzę czym jest zabezpieczona-następnie robię obraz-z niego instaluję-i jak mi się nie uda to wtedy myślę co dalej.
Spróbuj jeszcze u kogoś na innej nagrywarce-ja niestety nie mogę tego sprawdzić ,bo nie mam tej gry(nie podniecają mnie te klimaty) Jeden mój koleś twierdzi że zrobił kopię na starym Alcoholu 1.9.5 -wierzę mu ,ale tego nie widziałem- spróbuj jeszcze raz ,jak nie da rady to wtedy pozostaje poszukać witaminki.