Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
z plikiem mpg • programosy.pl

• Ogłoszenie:

z plikiem mpg

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

z plikiem MPG

Postprzez Jot 30 Wrz 2007, 12:00

reklama
Mam problem, mam plik MPG trwający 30 minut i zajmujący 300 parę MB i za nic nie umiem go skompresować. Jak wycinam w Virtual Dubie kawałek ok. 10minutowy żeby wrzucić na YouTube, to ten fragment (zapisany już jako AVI) zajmuje mi grubo ponad 100 mb.

Jaki program może mi pomóc?
Image
"Żeby zepsuć system Linux trzeba nad tym popracować; żeby zepsuć system Windows wystarczy popracować na nim."
Scott Granneman z SecurityFocus
-no ok, ale pokłóciłam się w pingwinem na jakis czas
Awatar użytkownika
Jot
~user

Dołączenie: 04 Cze 2007, 14:04
Miejscowość: Śródmieścia Warszawy
Pochwały: 1

Postprzez fluid 30 Wrz 2007, 12:04

jak wycinasz VD to zaznaczasz opcje DIRECT STREAM COPY??
jak dokladnie wycinasz?
Sprzedam zestaw perkusji do GUITAR HERO na x360 - chetni pisacna PW
Each EMO can suck my ballsack but one in particular...
NIE POMAGAM NA PW, CHCESZ POMOCY - PISZ NA FORUM W ODPOWIEDNIM TEMACIE
GalkaPL - nieważne jaki będzie twój nowy nick my ZAWSZE będziemy pamiętać własnie ten...
Awatar użytkownika
fluid
*mod

Dołączenie: 12 Gru 2004, 00:38
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 947

Postprzez Mike 30 Wrz 2007, 12:05

Jot napisał(a):Jak wycinam w Virtual Dubie kawałek ok. 10minutowy żeby wrzucić na YouTube, to ten fragment (zapisany już jako AVI) zajmuje mi grubo ponad 100 mb.

coś źle robisz...

Przerób ten plik tym programem => Dr. DivX 2.0.0
Bardzo prosty w obsłudze, na pewno dasz sobie radę :P

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Mike
*mod

Dołączenie: 16 Gru 2005, 13:30
Pochwały: 989

Postprzez Jot 30 Wrz 2007, 19:26

No ja po prostu zaznaczam to, co chcę wywalić i wycinam a zostaje żądany fragment. Zapisuję jako Avi przy uprzedniej zmianie kodeka na ffdshow. Przy zapisie AVI -> AVI rozmiar pliku się nie zmienia, ale przy MPEG -> AVI niestety zwiększa się.

Jeszce spróbuję z tym programem
Image
"Żeby zepsuć system Linux trzeba nad tym popracować; żeby zepsuć system Windows wystarczy popracować na nim."
Scott Granneman z SecurityFocus
-no ok, ale pokłóciłam się w pingwinem na jakis czas
Awatar użytkownika
Jot
~user

Dołączenie: 04 Cze 2007, 14:04
Miejscowość: Śródmieścia Warszawy
Pochwały: 1

Postprzez klops 30 Wrz 2007, 21:58

Najprawdopodobniej masz nieskompresowany dźwięk. W 'Audio' daj 'Full processing mode' i poustawiaj kompresję.
klops
~user

Dołączenie: 06 Sie 2007, 13:03

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 59 gości