Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

vlc media player - obniżenie napisów • programosy.pl

• Ogłoszenie:

vlc media player - obniżenie napisów

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

VLC media player - obniżenie napisów

Postprzez viktor13 15 Sie 2006, 21:10

reklama
Witam - czy ktoś z was wie w jaki sposób obniżyć napisy w VLC media layer? Zawsze się otwierają nad "dolnym czarnym tłem" (nie wiem jak to fachowo nazwać, albo chwilowo mam zaćmienie), są zawsze na samym obrazie. Chciałbym je obniżyć żeby wyświetlały się na czrnym tle, tak jak we wszystkich innych odtwarzaczach (vplayer, subedit best player itd.) , ale nie potrafię tego zrobić. Próbowałem w tej zakładce gdzie w ogóle otwiera się napisy ale nic nie znalazłem. Może po prostu nie da się tego zrobić i zawsze napisy w VLC są na obrazie - nie wiem. Jeżeli ktoś używa VLC i wie jak to zrobić to proszę o pomoc, dzięki.
viktor13
~user

Dołączenie: 15 Sie 2006, 16:23

Postprzez stary* 15 Sie 2006, 21:12

niestety VLC - moim zdaniem - jest tylko do filmów z dubbingiem ew.tylko EN filmów, bo z napisami nie radzi sobbie kompletnie ;)
Polecam : AllPlayer + pakiet K-Lite Codec Pack Full, lub SubEdit Player + pakiet ;)
Awatar użytkownika
stary*
~user

Dołączenie: 15 Kwi 2005, 12:40
Miejscowość: Ruda Śląska
Pochwały: 145

Postprzez viktor13 15 Sie 2006, 21:25

To znaczy nie wiem co masz na myśli mówiąc "z napisami nie radzi sobbie kompletnie" bo nie raz używałem go i wiem jak się włącza w nim napisy, tylko chodzi mi o ich obniżenie
viktor13
~user

Postprzez stary* 15 Sie 2006, 21:27

mowię Ci ;) Spróbuj SubEdita ;)
Ja osobiście odtwarzam VLCkiem do oglądania dobrze skompresowanych i zakodowanych filmów, ale z tego co obecnie widzę to właśnie...nie widzę <rotfl> opcji obniżania :/
Awatar użytkownika
stary*
~user

Dołączenie: 15 Kwi 2005, 12:40
Miejscowość: Ruda Śląska
Pochwały: 145

Postprzez viktor13 15 Sie 2006, 21:39

Wiem wszystko się zgadza, ja też używam SubEdita, ale w tym przypadku akurat chodzi mi o VLC. Nie raz tylko on potrafi mi otworzyć film nawet wtedy gdy SubEdit nie daje rady, a nieprzyjemnie się ogląda gdy na samym filmie masz napisy, pomyślałem że może ktoś wie. Ja też próbowałem na rózne sposoby ale nie dałem rady. :(
viktor13
~user

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości