mavercick napisał(a):no jutro jakoś koło 12 zadzownię do niego z tym pytaniem:czy odblokował,jak nie to dlaczego.
ale jeśli wykazałby mi że korzystałem z tego emula to nie bardzo wiem co mu wtedy powiedzieć...może powiem że akurat niedawno miałem wgranego i sobie wczoraj włączyłem,nie mając świadomośći,że to dzięki odblokowaniu portów emule działa. Udam głupka

Co miał by niby wykazywać? To nie jego sprawa.Emule jest w 100% legalne,jak go używasz, to nie znaczy,że naruszasz prawa autorskie,może używasz go do ściągania programów freeware i darmowych,legalnych mp3, wymieniasz , publikujesz i udostępniasz w sieci to co sam tworzysz,masz do tego prawo. To nie jego brocha.Pewnie z 80% ludu w twojej sieci ma p2p,on o tym wie,jak im pasuje,że mają blokowane porty i marny transfer w emule,też ich sprawa.Po prostu zapytaj, czy zrobił co miał, jak zrobił to ok. jak nie zrobił i nie zrobi,to nie ok., bo wiesz, oprócz dopłaty do rachunku może spróbować wyłudzić coś na lewo,ale to już szantaż i wyłudzenie,chyba aż taki interesowny nie będzie...

Wrzuć na luz, po prostu zapytaj jak twoja sprawa stoi.. ale najpierw sprawdź,czy masz odblokowane porty,i publiczne IP, (popatrz na forach jak to zrobić samemu,chyba,że już wiesz bo nie wiem) A jak ci wyjdzie, że jeszcze jesteś zblokowany, to dopiero wtedy zawracaj mu głowę.I nie udawaj głupka przed nim jak to sobie wymyśliłeś,bo z tego co tam wymyśliłeś,to może wywnioskować,że głupka to chcesz zrobić z niego.Nie robisz nic złego.Więc naprawdę spoko,i na luzik.Jesteście facetami,rozmawiajcie jak faceci.Admin nie policja,internet nie przestępstwo. pozdro.