przez Dżuma 06 Lis 2005, 22:38
Hmm, źle mnie zrozumiałeś. Ta płyta wypalona była 2 lata temu. I komputer zawsze czytał ją poprawnie. W tym roku w lipcu dograłem właśnie te zdjęcia razem z króciutkim filmem zrobionym na CyberShocie. Wielokrotnie te zdjęcia i film były prezentowane moim bliskim i zaprzyjaźnionym. Więc wszystko działało, zatem było i musiało być O.K. Dzisiejszego dnia również doskonale działało, zdążyłem kilkanaście zdjęć skopiować - były mi potrzebne dla bliskich - składam im taki mały album, do których się wybieram. Dopiero, gdy chciałem skopiować jeszcze dwa zdjęcia, to wszystko nagle "padło". Nie potrafię skapować przyczyny - niby człowiek doskonale sobie radzi z komputerami, nawet piszę różne programy w języku VB. A tu masz babo placek. Całkowite zaskoczenie.
Jestem bezradny. Wydaje się, że gdyby był taki program, który umiałby odczytać pliki, których w normalnym układzie nie widać - wiesz są przecież progi, którymi odzyskujesz dane nawet ze sformatowanych twardzieli - to wydaje się, że coś można by próbować. Są przecież progi do odzyskania i odczytywania plików usuniętych z dysku w normalnym trybie. Bo te pliki na pewno tam są, to jest kwestia ich wychwycenia. I tu potrzebny jest jakiś wysokospecjalistyczny program, niestety nie znam całej gamy, zresztą nie ma takich, którzy je znają. Więc może komuś gdzieś obilo się po uszach o jakimś takim wynalazku?