Na wstępie od razu zaznaczę, że czytałam poradnik "Nie mogę uruchomić komputera - poradnik pierwszej pomocy".
Mój problem jest następujący: gdy włączam komputer wyświetla mi się komunikat "Uruchomienie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może być ostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania. Aby rozwiązać ten problem(...)
Plik: \Windows\system32\config\system
Stan: 0x00000e9
Informacje: Nie można załadować systemu windows, ponieważ nie ma pliku rejestru systemowego lub jest on uszkodzony."
Nie znam dokładnie przyczyny, wiem, że wujek jakiegoś wirusa chciał usunąć i taki oto rezultat.
Mam cd z systemem jednak jak ją wkładam nie mam opcji napraw. Mogę tylko sformatować partycję c (jedyną partycję na dysku) usunąć, załadować sterownik. Format nie wchodzi w grę. Kiedy zaznaczam partcje i klikam dalej żeby nadinstalować (nie wiem czy dobrze tak robić) to początkowo komputer informuje mnie, że stare pliki systemowe zostaną zapisane w folderze Windows.old. Coś tam zaczyna rozpakowywać, aż wyskakuje powiadomienie, że nie można wymaganych plików bo są one uszkodzone bądź nie istnieją(...) kod błędu :0x80070017.
Czy jest jakiś sposób naprawy systemu bez konieczności formatowania? Nie mam za bardzo jak skopiować ważne pliki z dysku. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
P.S. Piszę z innego komputera;) a komputer z problemami ma wgraną VISTE