na sprawach sieciowych słabiutko się znam, dlatego zwracam się do Was z moim problemem. Posiadam internet 60Mb/s w upc i mam ich router Thomson TWG870U. Podłączonych do niego jest średnio z 3-5 urządzeń, w tym jeden na kablu. Zależy mi szczególnie na jednym komputerze, ale niestety on jest najdalej od routera i ma najsłabszy zasięg... W tym komputerze posiadam kartę pamięci D-link DWA-547 i zasięg waha się między 3 a 4 kreskami jak się pobawię antenkami, ale to chwilowy skutek. Do tej karty mam podłączoną antenę TL-ANT2408C (kupiłem kiedyś jak miałem standard g routera) na jednym wejściu, na obu pozostałych mam standardowe. W routerze też mam standardowe anteny. Zastanawiam się czy dokupić tą samą antenę, czy jest jakieś lepsze wyjście, a jeśli ta antena, to gdzie ją podłączyć, router czy karta? Dodatkowo odpowiedzcie mi czy antena Tp-Link TL-ANT2408C która działa na częśtotliwości 2,4GHz wzmacnia sygnał wifi w standardzie n? Bo n działa na 2.4GHz i 5GHz czy tylko na 5GHz czy jak mam to zrozumieć?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc, która mi pomoże w tym irytującym problemie.
Michał