Ściagnełam ze strony programosy.pl programik do tworzenia mini-prezentacji. Programik shareware(?), owszem dobry ale ...... nie zapisuje się na dysku. Jest to typowy okrojony program bez mozliwosci zapisu. Nie było o tym ani słowa w opisie programu do ściagnięcia. Wykonałam całkiem ładna prezentację złozoną z 30 plansz (kazdy obrazek ok 200 kB), zapisałam projekt w fomacie .pxp .... zapisał się w wielkości mniejszej niz 8 kB (czyli to wewnetrzny zapis programu)! Oczywiście mogę go zakupić w Nowej Zelandii za około 30 dolarów, ale mając karte kredytową. A takiej nie używam. Nie musze Wam mówic jaka jestem wściekła!
Spróbowałam skompilować program do zapisu na DVD co sie udało. Powstał program VTS_01_1.VOB o wielkości 204 MB (sic!) i nawet po kompilacji udało się go zapisać na dvd i uruchomić ale .... tylko na wyświetlaczu dołączonym do mojej nagrywarki produkcji LG. A czeka sie na uruchomienie conajmnie 10 minut!
Czy ktoś z Was wie skąd ściagnąć darmowy program do tworzenia prezentacji odtwarzanych i na komputerze i na telewizorze? Proszę o polecenie!