Otóż, zainstalowałem dzisiaj MSNa (ver 14.0.8050.1202) i przy próbie zalogowania się na konto wyskakiwał error że usługa niedostępna, nie można połączyć się z serwerem. Wykonałem operacje zawarte w pomocy, które miały problem zlikwidować - nie zlikwidowały.
No to sobie myślę reinstall. Usunąłem z "Dodaj/usuń składniki systemu Windows", instaluję jeszcze raz. To znaczy próbuję instalować, bo niby pasek postępu dochodzi do końca, instalator się zamyka a programu ni ma!

No to przejechałem rejestr JV16, przeczyściłem Tempy, Dane Aplikacji i próbuję zainstalować starszą wersję 8.5, która swego czasu działała mi poprawnie. Niestety już na początku wywala info, że niby "na moim komputerze jest zainstalowana nowsza wersja programu, jeśli chcesz kontynuować, odinstaluj ją...bla...bla".
Próbowałem już różnych wersji, różnych instalek, nawet tego instalatora online. A i jeszcze odinstalowywałem przy pomocy XP-AtniSpy.
Pomysły mi się już skończyły, a naprawdę na gwałt potrzebuję tego komunikatora. Naprawdę wygodnie się go kiedyś używało.