Mam taki problem. Zrobiłem sobie dysk DVD z danymi, na którym zapoczątkowałem sesję, więc płyta jest otwarta. Nagrałem sobie na nią pliki. Teraz chcę na tą samą płytę nagrać inne pliki, nie kasując starych. Zwykle gdy otwiera się w Nero dysk multisesyjny, na szaro są zaznaczone nagrane pliki. A na tej płycie w Nero jest kompletnie pusto. Już kiedyś miałem taką sytuację i po nagraniu innych plików stare zostały skasowane. Co zrobić, żeby dograć inne pliki, nie kasując starych? Płyta jest w pełni sprawna, otwarta, pliki na niej działają bez zarzutu. Wyjściem byłoby skopiowanie starych plików i nagranie ich jeszcze raz z nowymi, ale płyta jest DVD-R, więc tamto miejsce by się nie odzyskało, a za jakiś czas chcę dograć inne pliki, które sporo zajmują. We właściwościach kompilacji zaznaczam ,,kontynuuj dysk multisesyjny", ale nadal nie wyświetla starych plików, również po dodaniu nowych nic się nie zmienia. Nauczony doświadczeniem wiem, że stare pliki się skasują po nagraniu nowych. Co mogę zrobić, żeby się nie skasowały i żeby dograć do nich nowe pliki?