Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Komputer sie nie włącza • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Komputer sie nie włącza

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Komputer sie nie włącza

Postprzez durnavista 01 Lis 2012, 18:59

reklama
mam problem... a mianowicie gdy włączałem kiedyś gre, komputer sie zawiesił... alt+ctrl+delete nie działał, więc go zresetowałem, i głucho... Komputer działa, ale nie przekazuje żadnych obrazów ani dźwięków, dałem głośniki na 'na maks', ale po dwóch minutach żadne 'windowsowe dźwięki' się nie wydobyły... dodam, że mam viste [nie śmiać sie, prosze] i podejrzewam, że padł dysk.
durnavista
~user

Dołączenie: 01 Lis 2012, 18:49

Komputer sie nie włącza

Postprzez Sh@m@N 01 Lis 2012, 19:28

Mogło paść:
- zasilacz,
- płyta główna,
- procesor,
- kość pamięci,
- karta graficzna (mało prawdopodobne - byłby dźwięk bez obrazu)
- dysk (mało prawdopodobne - byłby komunikat na ekranie BIOS)

Nie podzieliłeś się informacjami o elementach komputera, więc zakładam, że szczegółowej wiedzy o nich nie masz. Sugeruję serwis - ze wskazaniem na 3 początkowe elementy. Jeśli dasz radę podmienić te podzespoły na pożyczone od kogoś - być może zdiagnozujesz.
Sh@m@N
~user

Dołączenie: 16 Wrz 2009, 16:52
Pochwały: 101

Komputer sie nie włącza

Postprzez durnavista 02 Lis 2012, 11:02

nie jest to zasilacz, bo komputer działa, ale nic się nie dzieje (słychać wiatrak itp.), tak poza tym jest to komputer stacjonarny...
A szczegółowe dane to:
- procesor Intel Core 2 Quad
- karta graficzna Nvidia GeForce
A potem to nie wiem, znalazłem tylko instrukcje istalacji systemów itp. ale żadnych danych technicznych... Gdzie to można sprawdzić...?
durnavista
~user

Dołączenie: 01 Lis 2012, 18:49

Komputer sie nie włącza

Postprzez Mikou@j 02 Lis 2012, 16:08

durnavista napisał(a):A potem to nie wiem, znalazłem tylko instrukcje istalacji systemów itp. ale żadnych danych technicznych... Gdzie to można sprawdzić...?

Na opakowaniach, na sprzęcie, dzięki programom diagnostycznym.
Nie wykluczał bym zasilacza. To, że komputer startuje nie znaczy, że zasilacz jest sprawny.
Pozostaje Ci sprawdzić tak jak napisał Sh@m@N:
Sh@m@N napisał(a):- zasilacz,
- płyta główna,
- procesor,
- kość pamięci,

albo szorować do serwisu.
ASUS TUF Gaming FX505DT R5-3550H/16GB || XBOX ONE + LG 43UJ6307 || Nintendo Switch ||
Image
"Nothing is true, everything is permitted"
NIE POMAGAM NA PW :!:
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert

Dołączenie: 03 Sty 2006, 21:48
Miejscowość: Katowice
Pochwały: 1007

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 45 gości