Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
dwa systemy na jednym dysku. • programosy.pl

• Ogłoszenie:

dwa systemy na jednym dysku.

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

dwa systemy na jednym dysku.

Postprzez Adam888 19 Lut 2006, 17:27

reklama
Mam problem z dwoma winsami na jednym dysku, ale na osobnych partycjach.
Miałem na c: win98SE, a na D: winXP Pro. Sformatowałem c: i chciałem na nim posadzić win 2000 Pro. No i zaczęły się problemy.
Zeby móc wybierać system wpisałem zmiany w pliku boot.ini

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[operating system]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Profesional"/fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"/fastdetect/NoExecute=OptIn

Problem polega na tym, że po wybraniu Win XP zaczyna się uruchamiać, ale tylko przez ułamek sekundy. Później jest czarny ekran, baz komunikatu. Co zrobić, żeby go ładował do końca?
Win 2000 Pro chodzi bez zarzutu.
Adam888
~user

Dołączenie: 19 Lut 2006, 17:09

Postprzez Tom@szek 19 Lut 2006, 17:35

timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT
[operating system]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows 2000 Profesional"/fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"/noexecute=optin/fastdetect

Nie wiem czasem czy taka kolejność nie powinna sie pojawić w boot.ini :roll:
Spróbuj zamienić.
Tom@szek

Postprzez Adam888 19 Lut 2006, 17:42

... niestety... sytuacja wciąż jae ta sama, mimo zamiany...

[ Dodano: Dzisiaj o 16:00 ]
Dlaczego pojawia sie u dołu ekranu pasek inicjatora winxp, a potem gaśnie i system nie rusza? Może problem leży w tym, że win 2000 Pro został zainstalowany jako drugi w kolejności, mimo, że jest na c: ?
A może dać sobie spokój i posadzić na c: znów 98?
Adam888
~user

Dołączenie: 19 Lut 2006, 17:09

Postprzez Amistad18 19 Lut 2006, 18:03

Amistad18 napisał(a):własnie znalazłem na kompie opisik z którego to kiedyś robiłem....wrzucam go do siebie na serwer....jak by sie skończył limit czy cuś to pisać na PW....
http://www.amistad18.cba.pl/WinXPiWin98.zip

może ten sposób ci pomoże....
i po ptokach ....
Amistad18
~user

Dołączenie: 03 Sie 2005, 11:25
Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwały: 335

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości