witam
mam pytanei czy sciaganie plików z youtube jest nielagalne.
CHODZI MI O TO ŻE NIE PRZYJDA MI Z NAKAZEM I OSKARZA MNIE O LAMANIE PRAW AUTORSKICH
Alban napisał(a):Jest to w pełni legalne
Alban napisał(a):downloadować filmiki
StFurca napisał(a):Nie byłbym do końca tego taki pewny gdyż w internecie również obowiązują prawa autorskie
Alban napisał(a):, w internecie też obowiązują prawa autorskie, co nie znaczy, że na YouTube są one przestrzegane...
makos1991 napisał(a):CHODZI MI O TO ŻE NIE PRZYJDA MI Z NAKAZEM I OSKARZA MNIE O LAMANIE PRAW AUTORSKICH
Alban napisał(a):Np. W jaki sposób na YouTube zamieszczane są anime, które są chronione prawami autorskimi. Smile
StFurca napisał(a):makos1991 napisał:
CHODZI MI O TO ŻE NIE PRZYJDA MI Z NAKAZEM I OSKARZA MNIE O LAMANIE PRAW AUTORSKICH
High Voltage napisał(a):Jeżeli uzytkownik sobie nie zastrzegł, ze nie pozwala tego rozpowszechniać i kopiować bez jego zgody to mozesz smiało sciągnąc i robic co cchesz z tym (nie zmieniać i edytować, podpisywać ze jest twoje).
StFurca napisał(a):Alban napisał(a):, w internecie też obowiązują prawa autorskie, co nie znaczy, że na YouTube są one przestrzegane...
Sam przyznałeś że nie jest to legalne więc ??????? Wypowiedziałem się tu w kwestii legalości. Radzę przeczytać USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.makos1991 napisał(a):CHODZI MI O TO ŻE NIE PRZYJDA MI Z NAKAZEM I OSKARZA MNIE O LAMANIE PRAW AUTORSKICH
Niska szkodliwość społeczna czynu więc nic Ci nie grozi
t0d napisał(a):korzystać z już rozpowszechnionego
t0d napisał(a):kupowanie na stadionie to piractwo i porównywanie do tego ściągania utworu z youtuba jakoś nie przystaje
t0d napisał(a): przy ściąganiu nie następuje przepływ korzyści majątkowych
StFurca napisał(a):t0d napisał(a):kupowanie na stadionie to piractwo i porównywanie do tego ściągania utworu z youtuba jakoś nie przystaje
Tutaj się mylisz gdyż nie ważne jest na jakim nośniku zapisany jest utwór to dokładnie ta sama sytuacja i obowiązują te same przepisy prawa
StFurca napisał(a):t0d napisał(a): przy ściąganiu nie następuje przepływ korzyści majątkowych
??????? Kolejny bład, gdyż w obydwu przypadkach następuje korzyśc majątkowa przy ściąganiu darmowo korzystamy np z pliku za który normalnie musielibyśmy zapłacić
[ Dodano: Dzisiaj o 13:34 ]
W naszym kraju jest mała świadomość o ochronie praw autorskich gdyż istnieje społeczne przyzwolenie na piractwo i tutaj to potwierdzasz
t0d napisał(a):to zależy wyłącznie od interpertacji "korzyści majątkowej"
t0d napisał(a):z którego fragmentu mojego posta wywnioskowałeś że gloryfikuję piractwo?
t0d napisał(a):polecam lekturkę na stronach Partii Piratów
StFurca napisał(a):wywnioskowałem jedynie że nie rozumiesz po co są i co to w ogóle są prawa autorskie
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości