Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Problem z szyfrowanymi stronami • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Problem z szyfrowanymi stronami

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Postprzez riordian87 12 Lip 2010, 16:09

reklama
Wiem że problem był opisywany już wiele razy ale ja mam z tym duży problem. W domu mam 2 komputery stacjonarne połączone ze sobą kablem sieciowym. Internet jest rozdzielony na oba komputery i jest to internet radiowy. Na komputerze do którego internet jest podłączony bezpośrednio wszystko działa OK na drugim zaś nie chce przepuścić stron szyfrowanych np banki, skrzynki mailowe itp. Kombinowałem już dużo na różne sposoby, jestem informatykiem i najwidoczniej jestem kiepskim informatykiem. Proszę o pomoc. Wirusów nie ma, firewalli nie ma.
riordian87
~user

Dołączenie: 12 Lip 2010, 16:04

Postprzez jarski185 12 Lip 2010, 16:51

A czas systemowy masz dobrze ustawiony? Jaki masz w ogole komunikat? Co sie dokladnie dzieje?
Awatar użytkownika
jarski185
~user

Dołączenie: 10 Lut 2008, 18:49
Pochwały: 285

Postprzez riordian87 12 Lip 2010, 17:19

A wiesz że tego nie sprawdzałem... Komunikat jest taki że nie może odnaleźć serwera a dns'y ustawiałem ręcznie i nie wiem w którym miejscu się ping gubi...
riordian87
~user

Dołączenie: 12 Lip 2010, 16:04

Postprzez Haczyk 15 Lip 2010, 20:27

riordian87 napisał(a):nie wiem w którym miejscu się ping gubi...

sprobuj:
Kod: Zaznacz wszystko
ping 127.0.0.1
ping [brama]
ping [adres_strony_ktora_sie_nie_wczytuje]

nie napisales jak rozdzielasz ten internet: piszesz, ze jeden komp ma bezposrednie połaczenie, natomiast drugi przez dodatkowa sieciowke. Jaki system masz na tych komputerach ? moze gdzies Ci sie port zablokowal w firewallu ?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Haczyk
~user

Dołączenie: 21 Sty 2006, 16:11
Miejscowość: Drzewica/Bydgoszcz
Pochwały: 62

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości