Strona 1 z 1

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 22 Lis 2019, 11:10
przez lukjan
Od 3 dni mam światłowód, 500 mb/s, a bittorent(najnowszy) ściąga tylko do 4 mb/s. Co mam zrobić? Router i komputer podłączony kablem. Jak pobieram programy exe, przez opera, to jest dobrze.

n.jpeg

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 22 Lis 2019, 16:03
przez bladi1492
Bittcorent, zależny jest od plików usadowionych, wysyłanych przez innych klientów. I całkiem możliwe że to nie jest wina Twojego łącza, lecz użytkowników który w danym momencie udostępnia dane pliki w sieci. Tym bardziej w teraźniejszych czasach programy uTorrent, jak i Bittcorent już umierają, dlatego to nie koniecznie musi być wina Twojego łącza.
Dodatkowo napisałeś że komputer jest podłączony bezpośrednio przewodowo, lecz nachodzi pytanie jak ?
Masz wiele standardów podłączenia Ethernet, kablowego i są one w stanie obsłużyć od 100MB/s do 10GB/s i teraz nachodzi również pytanie jaki masz standard w swojej Topologi sieciowej ?
Dodatkowo jakim przewodem są podłączone ?Np. kat. 4 skrętki zezwala do 16mb/s, kat. 5 /5e do 100 mb/s itp.
Na prędkość sieci składa się tylko prędkość ale w dużej mierze Topologia .

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 22 Lis 2019, 16:55
przez lukjan
Aha, jaki program polecasz?

Router mam 2 metry na szafie, podłączony kablem do pc, ethernet.

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 23 Lis 2019, 11:25
przez bladi1492
Nie polecam żadnego ponieważ, w teraźniejszych czasach to nie ma sensu bycia. Co do Twojej wypowiedzi "Router mam 2 metry na szafie, podłączony kablem do pc, ethernet." w niczym ani ja ani moi koledzy na tym forum Tobie nie pomożemy , ponieważ nie podałeś informacji o które powyżej prosiłem.

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 23 Lis 2019, 11:46
przez lukjan
Jak się nie znam, technicy podłączyli z firmy.

Problem z prędkością w bittorencie po światłowodzie

PostWysłany: 23 Lis 2019, 13:05
przez bladi1492
W takim, razie może lepiej jest porozmawiać z technikami którzy zakładali linie internetową ponieważ, my zdanie nie pomożemy na tyle aby pomóc w rozwiązaniu problemu.