jarski185 napisał(a):tych zmian w rejestrze jeszcze myslisz warto sprobowac?
...........[.]Odszukasz w opisie, co zrobić w przypadku XP. Chodzi o sprawdzenie pewnych wpisów w rejestrze, czy wskazują odpowiednią ścieżkę i ewentualnie ich modyfikację , bądź dodanie gdyby brakowały.
For Windows NT, 2000, and XP Users
Start > uruchom
wpisz Regedt32.exe. - OK.
odszukaj (kolejno)- HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\User Shell Folders.
Teraz juz patrz na obrazki i tabelę (masz w niej dla XP i 2000):
Common Desktop %ALLUSERSPROFILE%\Desktop
Common Programs %ALLUSERSPROFILE%\Start Menu\Programs
Common Startup %ALLUSERSPROFILE%\Start Menu\Programs\Startup
Common Start Menu %ALLUSERSPROFILE%\Start Menu
To samo musi być w prawym okienku, gdy rozwiniesz gałąź :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Explorer\User Shell Folders.
Porównaj i jeżeli będą różnice, bądź po prawej stronie nie będzie któregoś z wpisów to będzie przyczyna błędu.
Korzystam z porady zawartej na stronie którą mi podałeś czyli http://consumerdocs.installshield.com/self...7&sliceId=1 i musze powiedzieć że jestem bliski rozwiązania problemu. Jednak mój angielski jest cieniuteńki
jarski185 napisał(a):no catalysty a myslisz ze omegi tez sa spoko? nie mialem ich nigdy
Wejdziesz w x:\documents and settings\all users\ i utworzysz tam folder o nazwie Desktop (jeżeli nie będzie). X- tam gdzie jest win. (c:, d:, etc). Spróbujesz po tym ponownie zainstalować sterowniki. Jeżeli nadal będzie ten sam błąd (bądź jest już taki folder):
2. Odszukasz w opisie, co zrobić w przypadku XP. Chodzi o sprawdzenie pewnych wpisów w rejestrze, czy wskazują odpowiednią ścieżkę i ewentualnie ich modyfikację , bądź dodanie gdyby brakowały.
cd /d %ALLUSERSPROFILE%
mkdir desktop
jarski185 napisał(a):przeczysc w jakis konkretny sposob?
jarski185 napisał(a):dobra a jeszcze mi powiedz jak np po przywroceniu systemu do kiedys tam normalnie sterowniki tzn ta stara wersje to nie mozna by czegos jeszcze w zwiazku z tym wykombinowac?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości