pawel1979 napisał(a): postawilem na ten wynik 50euro
BuncoleX napisał(a):Eh zebys nie zalowal....
48. minuta spotkania Niemcy Polska. Po fatalnym błędzie Mertesackera Smolarek mija jeszcze trzech niemieckich obrońców i strzela obok bezradnego Lehmanna. Wspaniale broni Boruc, Polska utrzymuje prowadzenie do końca.
To oczywiście nie relacja ze spotkania, które dopiero dziś o 21 rozpocznie się w Dortmundzie. To symulacja, którą przeprowadzili dziennikarze "Sueddeutsche Zeitung" wspólnie z programistami z firmy EA - producenta najpopularniejszej z komputerowych gier zręcznościowych, których tematem jest piłka nożna.
Składy reprezentacji Niemiec i Polski były takie same, jak podczas pierwszych grupowych spotkań obu drużyn. Bazy danych nie trzeba było tworzyć - model każdego z piłkarzy został już stworzony na potrzeby gry. Efekt - 1:0 dla Polski!
W symulowanym na ekranie komputera spotkaniu już w ciągu pierwszych 15 minut trzy stuprocentowe okazje mieli Podolski i Klose, ale strzelali niecelnie lub świetnie bronił Boruc. W 45. minucie napastnik Werderu strzelił nawet w poprzeczkę. Tuż po przerwie Smolarek strzelił gola dla Polski, a Ballack dostał żółtą kartkę za uderzenie polskiego zawodnika bez piłki. Za Podolskiego wszedł Neuville i w ostatnich pięciu minutach spotkania dwa razy powinien strzelić gola. Nie udało się, bo wspaniale bronił polski bramkarz.
I kilka statystyk: Posiadanie piłki - 53%-47% na korzyść Niemców. W strzałach jeszcze większa przewaga 12-3. Trudno żywić się nadzieję, że dziś rzeczywiście Niemcy będą mieli tyle problemów z wykańczaniem akcji, a ich obrona popełni mnóstwo błędów. Może jednak?
BuncoleX napisał(a):Ja ostawiam 4:1 dla nazistow...
Chyba, że dziś się zdarzy cud....
zdarzy sie.... wypije tylko 3 piwa a nei wiecej bo tylko tyle mam w lodowce - i to mozna uznac za cud
Red napisał(a):słabeusz,takich nam tu nie trzeba..
fluid napisał(a):o polskiej pilce noznej pisac nie bede bo mi szkoda klawiatury
fluid napisał(a):trzeba bylo byc u mnie wczoraj
nevesu napisał(a):a jestem takim fanem pilki jak fluid ale obstawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości