Q. Mam kartę Nvidia i wszystko działa dobrze z wyjątkiem Minecraft. Huh?
Spoiler
Od Minecraft działa na java, Nvidia nie rozpoznaje Minecraft w grze, po prostu codziennego programu. Więc wychodzi poza swoje zintegrowanej karty graficznej zamiast.
Kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie i kliknij "Panel sterowania Nvidia"
quote name = 'epikal "
1) Od NVIDIA Control Panel -> 'Zarządzaj Ustawienia 3D "->" Ustawienia programu "," Dodaj "
2) Odszukaj javaw.exe (np.: "C: \ Program Files \ Java \ jre6 \ bin" (jre7 Java 7, "Program Files (x86)" dla 32-bitowych Java na x64)), wybierz "otwarte" . (. Uwaga: Jeśli tylko chcesz Minecraft uciekać z Nvidia, a nie inne programy korzystające z java wybierz minecraft.exe zamiast Jeżeli używasz niestandardowego launcher to myślę, że trzeba użyć java.exe - IronWaffle)
3) Znajdź opcję "Wybierz preferowany procesor graficzny dla tego programu", zmienić na "High Performance NVIDIA Procesor" (Znaleziono w Global Settings, w rozwijanym menu -. IronWaffle)
4) Zastosuj.
To dosłownie strzelać od 2 do 200 FPS.
Dzięki BrianTheSwat tu jest alternatywny sposób dostać się do ustawień.
Zobacz post BrianTheSwat, w dniu 15 września 2011 - 07:08, powiedział:
Nigdy nie mogłem dostać się do mojego Nvidia GeForce4 MX420 3D ustawienia przed, nigdy panelu sterowania ikonę pracował, przed lub po aktualizacji sterownika. Natknąłem się na inną drogę do dziś narzędzie, które ma faktycznie funkcjonować i ustawić 3D z najwyższej jakości do najlepszej wydajności - Mam ogromną różnicę i nie widzę żadnych strat w jakości.
Alternatywnej trasy do ustawień zostało przez właściwości wyświetlania:
kliknij prawym przyciskiem myszy na pulpicie -> właściwości -> ustawienia na karcie -> przycisk Zaawansowane - GeForce4 MX420 kartę
Rzecz w tym że stery do mojej karty nie mają takiej funkcji, a nowszych nie ma.
Mój komp:
Procesor: 1.58 GHz AMD Sempthron 2300+
1 GB RAM
Karta: NVidia GeForce FX 5200
Sterownik wersja 175.16
Tutaj fotka z panelu sterowania: