przez kamiledi15 05 Kwi 2013, 20:15
Dobra, ja też już mam nowy dekoder - faktycznie, działa bez zarzutu. Przybyło sporo nowych kanałów, jeszcze oprócz tych co miałem na poprzednim dekoderze, miłym dodatkiem są usługi jak Youtube, czy Ipla.
Tylko teraz pytanie - czy wszystkie kanały idą z internetu? Zauważyłem, że na niektórych kanałach widać taką jakby klatkowość, jakby nie były idealnie płynne. Dziś przy intensywnym używaniu internetu, przy zmianie kanału przez parę sekund obraz strasznie skakał, ale za chwilę się uspokoił i potem już działał normalnie. Wczoraj była akcja, że obraz zaczął skakać, potem się ustabilizował, ale wyłączył się dźwięk - zmiana kanału na inny i z powrotem na ten naprawiła problem. Czytałem, że to urządzenie działa też bez internetu, ale będzie mniej kanałów - które kanały idą z netu, a które nie? A może źle to rozumiem i internet jest potrzebny tylko do dodatkowych funkcji - Youtube, Ipla itp?
Trochę też irytuje, że niektóre kanały mają wyraźnie lepszą jakość niż inne, ale pewnie z czasem będzie się to normować.