czesc wszystkim, wiec zaczne od razu od opisu swojego problemu, wiec siedze sobie przy komputerze szczególnie przy necie a ty res kompa, nigdy przy graniu w gry, wszystko nowe chodziło bez problemów przez 2 miesiące, lecz najpierw kupiłem sobie obudowe z szybą z boku itd obudowe bez zasilacza, potem kupiłem dysk chodzi bez problemów, i po tygodniu zaczeły sie resety komputera, myslałem ze to wina portu usb odłączyłem nastepnego dnia to samo odłączyłem cdromy, to samo, poodłanczałem wszystko co mozliwe, myslałem ze to tez wina modemu sagem od netu, choc w to wątpie ale nigdy niewiadomo, przeskanowałem kompa zadnego wirusa, oglądałem dokładnie płyte i zadnych spuchnietych kondesatorów, z ciekawosci rozebrałem zasilacz i wszystko idealne, co do tej drugiej obudowy to myslałem ze zaczarowana i pozazdroszczona bo płyta przy niej sie ciągle resetowała, nawet nastepnego dnia poprostu włanczam kompa a on res res res az zasilacz szlał, to nic kiedy płyta w tej obudowie siedziała włanczała sie ale niebyło obrazu a taka magia ze wyciągnołem płyte i podłączyłem do zasilacza wszystko chodzi, przełożyłem do innej obudowy tej co miałem na początku i chdzi dobrze do dzis ale zdażył sie reset, i raz szalał przy odpaleniu, kompa niepodkręcałem bo poco jak mi wszystko chodzi, tak sobie myslałem ze to moze byc wina zmiany napiec w kontakcie jezeli szaleje i zasilacz, w drugiej obudowie tej z bajerami niemozna było odpalic kompa, kontakt mam bez 3 bolca chce podłączyc do takiego kontaktu co ma i kupic przedłużacz z filtrem przepieciowym itd, ale tez płyte mam nową i w niej dyski poowinny byc podłączone pod złącze sata a ja mam jeszcze stary dysk podłączony na miejsce ide, mam tylko jedne takie wejscie bo nowe płyty tylko majo jedno ide, czyli na 2 cdromy a nie dysk, mysle ze tez moze byc tego wina, niwiem juz co robic, moze te płyty asus mają zbezpieczenia i zasilacz przed zminą napiecia i sie resetują jezeli tak to dobrze ale co robic, komputer niewyswietla zadnego problemu na monitoze prosze o wszystkie opinie zawsze któras może by sensowna i pomoże