troche zamieszlaem ale mam nadzieje ze rozumiesz

precel napisał(a):jak tworzysz siec przy pomocylive boxa to komputery w sieci maja wewnetrzene ip aby programy p2p dzialaly sprawniej trzeba przekierowac porty i tym samym np w emule dostaje sie hi id zamiast low id przypadku wewnetrzego ip

kajtekjr napisał(a):czyli jak mam 1 kompa to mnie to nie dotyczy..
Asshole napisał(a):A jak jest z zasięgiem tego

Asshole napisał(a):Przez ściany działa

PaG napisał(a):Jesli bedziesz mial podlaczonego liveboxa to dotyczy. On dziala poprostu jak zwykly router
kajtekjr napisał(a):Thomson SpeedTouch 330.
PaG napisał(a):liveboxa
 Bo tego nie rozumiem.....
 Bo tego nie rozumiem.....   

precel napisał(a):bedziesz korzystal z voip
 Bo to akurat by sie oplacało.. Bo ojciec we Francji to i rozmowy tansze.. trzeba miec do tego osobny aparat telefoniczny ?
 Bo to akurat by sie oplacało.. Bo ojciec we Francji to i rozmowy tansze.. trzeba miec do tego osobny aparat telefoniczny ?

kajtekjr napisał(a):trzeba miec do tego osobny aparat telefoniczny ?
podłączenie do modemu livebox tp aparatu telefonicznego z wybieraniem tonowym

precel napisał(a):podłączenie do modemu livebox tp aparatu telefonicznego z wybieraniem tonowym
a tu masz modele ktore na pewno beda wspolprac
http://www.tp.pl/prt/pl/klienci_ind/internet/internet_w_domu/tel_int_tp?_a=553463
 To trzeba jakos inaczej podłanczac...
 To trzeba jakos inaczej podłanczac...

Nareszcie.. Ale nie zamykajcie topicka..
 Nareszcie.. Ale nie zamykajcie topicka..  Bo jeszce noge miec problemy z konfiguracja tego wiec topick bedzie do tego dobry...
 Bo jeszce noge miec problemy z konfiguracja tego wiec topick bedzie do tego dobry...

Jarek napisał(a):Treaz jak będizesz chciał ściągać z rapida bez przerwy to będzies zmusiał resetować router... Jak tak to resetuj go z pod panala a nei przyciskiem.

Jarek napisał(a):Bierz go bez zastanowienia. DOstaniesz router a to już jest bajka Smile
Koniec z męczeniem się żeby połączyć sie z netem. Masz go z karty sieciowej, a co za tym idize możęsz a każdej chwili zainstalwoac nawet linuxa i nei martwić się o to czy będizes zmał tam net.
 bo jak wchodze w awaryjny np. zeby skasowac logi z HJ i czasami jakiegos wpisu zapomne usunac jakiegos wpisu to dwa razy musze wlaczac awaryjny bo na modemie miga czerwona lampka od USB
 bo jak wchodze w awaryjny np. zeby skasowac logi z HJ i czasami jakiegos wpisu zapomne usunac jakiegos wpisu to dwa razy musze wlaczac awaryjny bo na modemie miga czerwona lampka od USB   
 Jarek napisał(a):Bierz go bez zastanowienia. DOstaniesz router a to już jest bajka
kajtekjr napisał(a):Wybór padł... Biore LiveBox'a..

czy uzywajac adaptera WiFi ktory zostal załaczony do LiveBoxa moge sie polaczyc z telegonem SE K700i i przesylac dzwonki itd..?

High Voltage napisał(a):Ale przez bluetooth jak masz w kompie to bez problemu

moge sie polaczyc z telegonem SE K700i i przesylac dzwonki itd..?

na infolinii tp twierdzą że można podłączyć kompa do liveboxa przez bluetooth
czyli jeśli można kompa to telefon chyba też czyli jeśli i komp i telefon będą podłączone do liveboxa o powinno sie jakoś dać zrobić żeby przesyłać pomiędzy nimi pliki za pośrednictwem liveboxa
 ale juz wiem ze sie nie da..
 ale juz wiem ze sie nie da..

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości