[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: p
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: f
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: watch
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 60: Undefined index: unwatch
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1520: Undefined variable: help
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 1520: Undefined variable: help
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3823: Undefined variable: reports
jak zrobić sieć radiową w domu • programosy.pl

• Ogłoszenie:

jak zrobić sieć radiową w domu

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Jak zrobić sieć radiową w domu

Postprzez Marek_rr5 17 Lut 2007, 14:32

reklama
Mam podłączonego pc do internetu przez siec radiową za pomocą kabla antenowego. Teraz kupiłem laptopa z bezprzewodową kartą sieciową i chciałbym podłączyć 2 komputery w sieć.
2 komputery mają bezprzewodowe karty sieciowe nie wiem czy mam kupować routera czy coś innego ?? pomóżcie
Marek_rr5
~user

Dołączenie: 07 Lut 2007, 23:56

Postprzez Quirel 18 Lut 2007, 14:21

1. Pamiętaj, że komp nie może być połączony z dwoma sieciami naraz za pomocą tej samej anteny.
2. Jeśli jednak chcesz połączyć kompy razem poprzez sieć bezprzewodową wejdź w "połączenia sieciowe" i gdzieś tam jest "utwórz nowe połączenie" i jako urządzenie wybierz swoją nową sieć.
Powinno działać. Resztę ustawień konfigurujesz jk dla zwykłej sieci lan. Warto zapamiętać przy tym polecenia wiersza poleceń "netsh -c interface dump > C:\siec.txt" "netsh -f C:\siec.txt". Pierwsze polecenia pozwala zapisać ustawienia sieciowe (wszystko poza kluczem sieciowym) w pliku siec.txt na dysku C: a drugie pozwala na ekspresowe załadowanie i uruchomienie tych ustawień. Łatwo można dzięki temu zmieniać konfig sieciowy danego urządzenia.
Awatar użytkownika
Quirel
~user

Dołączenie: 17 Maj 2006, 19:22
Pochwały: 20

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości