Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 Internet przez router • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: Pegasun System Utilities • Far Manager • GameEx • Metatogger • Ron's Editor • Microsoft Safety Scanner • Kaspersky Virus Removal Tool • Dr.WEB CureIt! • FreeCAD
mam 2 komputery i router.Po poprawnym skonfigurowaniu routera i podlaczeniu komputerów internet pojawił sie na jednym z nich...na drugim cały czas pisze POIERANIE ADRESU SIECIOWEGO na obydwu kartach w tym komputerze(zintegrowanej i zwyklej) jest to samo a internetu nie ma takze gdy kabel jest podlaczony bezposrednio...natomiast na 2 kompie wszystko działą OK...Bedzie to wina płyty glownej?
a jeśli na komputerze jest system vista, musisz ręcznie ustawić adres ip i dns'ów - o tutaj masz napisane jak to w viście zrobić: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/pl-PL/help/e070bf7b-6d5e-4f49-b4f7-10aa8d8b11e21045.mspx
ja mam to polaczone tak ze do routera do gniazda WAN idzie kabel z sygnalem i z gniazdek lan odchodza kabelki do kompów...pierwszy zareagowal dobrze drugi caly czas pobiera IP a wlasciwie nie pobiera....ipconfig nic nie pokazal a dodatkowo pokazal jakas karte toredo interface
1. ustal adres routera 2. wejdz we wlasciwosci polaczenia sieciowego, wlasciwosci TCP/IP 3. uzyj nastepujacego adresu IP, wpisz poczatek routera ale inna koncowke czyli wartosci po ostatniej kropce tak jak w routerze, brama domyslna-adres routera 4.zapisz 5.sprawdz