Witam. Od dawna juz posiadam oryginal AoE3. Na poczatku nie bylo zadnych problemow, zarowno przy instalacji jak i w trakcie grania. Pozniej wystepowaly problemy z karta dzwiekowa (SoundBlaster Audigy2ZS). Czesto po jakims czasie wylaczal sie dzwiek, lub poprostu wyskakiwal BSOD i komputer sam sie restartowal. Wspomne tez ze ten sam problem mialem z inna gra Microsoftu, Rise of Nations:Rise of Legends, takze oryginalka, tyle ze tu poprostu byl komunikat na poczatku gry ze 'Akceleracja dziwku z hardware'u zostanie wylaczona, poniewaz blablabla'. Grajac w Lineage2 mialem inny problem. Czesto w trakcie gry byl disconnect, co jest o tyle zrozumiale, ze servy sa czesto przeciazone, ale juz nie moge zrozumiec czemu zaraz po DC mialem BSOD'a O_o Po jakims czasie BSOD'y zaczely wyskakiwac tez przy praktycznie kazdej probie wylaczenia tej gry, lub innej czynnosci (alt+tab, wyskoczenie wiadomosci z gg, informacja o aktualizacji avast'a). To mnie sklonilo to przeinstalowania windowsa. I tu tez byl problem. Wsadzajac plytke (oryginal jakby co, zeby nie bylo ze sie pluje a mam pirata), pojawia sie okienko z opcjami, wybieram 'Aktualizuj-Napraw', pliki sie kopiuja, robi sie restart, wszystko ladnie pieknie, ale zaraz po zaladowaniu instalacji windowsa wyskakuje komunikat ze nie mozna odnalezc plyty 'okienek', a zaraz po tym ze brakuje pliku .dll i nie mozna odpalic dalszej instalacji. Wtedy mam szanse wybrac normalnego windowsa, nie instalacje i wszystko dziala jak nalezy. Oczywiscie L2 dalej nawiedzaja BSOD'y, a AoE3 w ogole sie nie odpala, poniewaz 'MSXML 4.0 nie jest zainstalowany prawidlowo. Jest niezbedny do dzialania niniejszej gry' Co zrobic?