Polecam:
1. Kopiec Kosciuszki i okolice(moje ulubione rejony)
2. Kazimierz wieczorem
3. Spacer bulwarami nad Wisla wieczorkiem(tylko lepiej bez browara, bo juz sam raz zaliczylem bilet od strazy miejskiej za picie pod chmurka

)
4. Muzeum Narodowe, Muzeum Archeologiczne
5. Sympatyczne sa rejony ZOO i Lasku Wolskiego(mozna pospacerowac)
6. Klasztor Kamedulow
7. Klasztor na Skalce
8. Kopalnia soli w Wieliczce
9. Blonia i okolice Rudawy...tez bardzo ciekawe miejsca na spacer
10 No i oczywiscie rundka wokol starego Miasta Plantami(w dzien i poznym wieczorem jak juz jest malo ludzi...piekna sprawa

)
11 Warto tez wybrac sie za Krakow do Doliny Pradnika Bialego, Zamku w Pieskowej Skale, nad Zalew w Dobczycach...
12. Jezeli chodzi o knajpy to jest dziesiatki....wiele z nich jest w zaaranzowanych w starych piwnicach kamienic. Ja osobiscie moge polecic CK browar, kolo teatru Bagatela. Piwo jakie tam mozna kupic jest warzone w knajpie,wedlug nieznanej receptury, wiec napewno takiego jeszcze nie piles

Polecam zakupic tzw. "rure"(metr piwa). Uwaga jednak na schody, bo ja juz miewalem tam problemy(szczegolnie opuszczajac lokal)
Ponadto wokol Krakowa jest kilka duzych dyskotek(Epsilon, Galaktyka, Energy...). Ja jednak nie uczeszczam na tego typu imprezy, wiec niewiele moge powiedziec, oprocz tego, ze mozna zaliczyc po zebach
Pozdrawiam i zycze milej wycieczki
P.S. To Ci szczegolnie polecam to zrobic sobie wycieczke na Rynek i jego okolice pozno w nocy( kolo 3-4)...nie ma ludzi, wszedzie jest pusto...zreszta sam zobaczysz...super klimat
Autor postu otrzymał pochwałę