fluid23 napisał(a):
bardzo ciekawe jest to co opisujesz ale powiedz mi jedno
dlaczego u mnie i 3 moich kumpli kotrym instalowalem kodeki dokladnie takie same nic takiego nie ma
Nie wiem czemu w moim wypadku się nie udało może coś zostało ze starych kodeków może coś się gryzie ze sterownikami w każdym razie stwierdzam tylko fakt jak to u mnie wyglądało mimo to jestem wdzięczny za próbę pomocy z Twojej strony niezależnie od tego czy się udało czy nie.
fluid23 napisał(a):sadze ze po wywaleniu kodekow nie pousuwales RECZNIE pozostalosci po nich na dysku C
To co znalazłem wywaliłem być może gdzieś głębiej ostało się coś jeszcze.
fluid23 napisał(a):NIE PRZECZYSCILES REJESTRU a jest to w tym przypadku bardzo wazne
Tego faktycznie nie zrobiłem i do tej pory nie praktykowałem jeśli masz jakieś rady jak można to zrobić w sposób prosty i bezpieczny z chęcią się dowiem.
fluid23 napisał(a):i najlepiej jeszcze zresetowac kompa zeby pozbyl sie
wszystkich smieci z pamieci
To też oczywiście zrobiłem i w tym wypadku nie pomogło
fluid23 napisał(a):masz zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej???
Sterowników nie mam najnowszych gdyż wielokrotnie okazywało się że najnowsze to często nie działające i korzystam z takich do których jak do tej pory nie mam zastrzeżeń.
Kodzio napisał(a):właź i klikaj ściagnij
http://underpl.org/main.php?d=1&cat=43&dfile=2458
Odinstalowałem wszystkie kodeki jakie miałem, wywaliłem "pozostałości" nie uwzględniając w tym rejestru, uruchomiłem ponownie kompa i póki co wszystko działa tj film bez dźwięku odtwarza się poprawnie, efekt zielonej mgiełki zniknął, filmy wczytują się szybciej i nie ma zacinania przy przewijaniu.
Obu rozmówcom dziękuję za pomoc
PS nie wiem jakim cudem ale udało się przyznać 2 pochwały

dla każdego z rozmówców: jedną przyznawałem jeszcze w systemie pomógł a drugą już jako pochwałę z uzasadnieniem więc chyba wszyscy powinni być zadowoleni
Pozdrawiam