Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Błąd aparatu u900 • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Błąd aparatu u900

Forum komórkowe - wszystko co związane z tą jakże obszerną tematyką.

Błąd aparatu u900

Postprzez Iza 15 22 Lis 2011, 17:55

reklama
Witam !
W moim samsungu U900 dzisiaj wyskoczył komunikat gdy chciałam zrobić zdjęcie
-"błąd aparatu" bateria naładowana na ful - wszystko reszta działo prawidłowo!
Kolega w szkole powiedział "eeeee rozsuwany to taśma" ,ale czy to wina taśmy? wole się upewnić, a może jakiś moduł aparatu?!
Jeśli to jednak taśma to proszę o pomoc w wybraniu takowej bo nie za bardzo wiem jaką kupić bo tam chyba idą dwie ?! :?
Dziękuje z góry !
No to doszły dalsze usterki - już nie słychać dzwonków oraz rozmówcy w słuchawce !
Codziennie budzę się piekniejsza,ale dziś to już przesadziłam !!!
    Acer Aspire 5738 ZG - Intel Core P9700@2.8 GHz Ram 4GB Win7 (64 bit) -ATI Radeon HD 5650 1GB
Awatar użytkownika
Iza 15
~user

Dołączenie: 22 Lip 2010, 15:34
Miejscowość: EŁK

Błąd aparatu u900

Postprzez sieman0 22 Lis 2011, 21:14

Na początku uszkodzenia czyli błędu aparatu mógłbym stwierdzić, że telefon upadł i po prostu zsunęła się taśma ze złącza aparatu ale kiedy doszły dalsze usterki (nie słychać dzwonków itp.) mogę być pewien, że zawiodła taśma główna (przewodząca obraz na LCD i dźwięk) - nie zdziw się jak po kilku, kilkunastu rozsunięciach nie będziesz miał obrazu na wyświetlaczu.

Najlepiej zamawiać oryginalne części ponieważ zamienniki podziałają znacznie krócej.

Nie jest to żadna taśma HQ tylko od producenta:
http://allegro.pl/nowa-oryginalna-tasma-lcd-samsung-u900-u900i-soul-i1949804408.html

więc spokojnie możesz ją zamówić.

Jeżeli będziesz miał problemy w montażu to z kolei pomoże Ci ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=OMYzI4-2VsY

Pozdrawiam
HTC One (M7) Black 32GB, Original Android 4.4.3 @ Sense 6.0.
Image
Awatar użytkownika
sieman0
~user

Dołączenie: 05 Maj 2009, 12:12
Miejscowość: Siemiatycze
Pochwały: 104

Powróć do GSM - Telefonia komórkowa

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości