Witajcie! Jestem całkiem nowy na tym forum (dzisiaj się zarejestrowałem) i chcę pomóc osobą które mają problemy z grafiką w grze "The matrix: Path of Neo". Mam oryginała (ale to nieważne) i na początku też miałem problemy z grafą. Nie dało się zmienić eoździelczości ani efektów graf. Aż wkońcu siadłem pewnego ziomowego wieczoru do kompa (tj. dzisiaj

) i lOOknołem do folderu z grą... Otóż wszelkich ustawień grafy i sterowania nie da się zmienić (zapamiętać w grze) bo... !!plik MatrixConfig.ini który znajduje sie w folderze z grą jest ustawiony jako "Tylko do odczytu" !! Dlatego gra nie zapisywała ustawień!!! Jeżeli odznaczymy opcję "Tylko do odczytu". To będziemy mogli zmieniac ustawienia!!! (odznaczyć tę opcję możemy w ustawieniach tego pliku czyli MatrixConfig.ini). Kiedy już odznaczymy tę opcję to uruchamiamy grę i zmieniamy ustawieia graf. czyli roździelczość i quality po czym naciskamy "ENTER" i wychodzimy z menu opcji. pojawi sie komunikat czy chcemy zapisać ustawienia. Klikamy na "Yes". Gra nie wyłączy sie tak jak przed zmianą ustawień pliku MatrixConfig.ini tylko wyjdzie do menu. Wtedy należy wyjść z gry i uruchomić ją jeszcze raz.
Jeżeli nasza karta graf. obsługuje shadery 1.0 to quality ustawiamy na 4, jeżeli obs. shadery 2.0 to 8, a jeżeli obs. shadery 3.0 to walimy na max. czyli 10.
Rekomendowany komp na tą grę to procek 1.8, 512 MB RAM i 128 MB na karcie (oczywiście z minimalnie shaderami 1.0).
Mój komp to: *znajdziecei w sygnaturce*. Gra na moim kompie przywiesza się przy bardziej ruchliwych momentach...
ACHA!!! GRA NIE URUCHAMIA SIĘ NA KART. GRAF. TYPU GEFORCE 2/4 MX 400/440!!!! TE KARTY NIE OBSŁ. SHADERÓW W ŻADNEJ WERSJI!!!
Mam nadzieję, że trochę wam pomgłem

.
Pzdr. - Kzioms
PS. Poradnik napisałem sam nie korzystając z żadnych innych pomocy

.

|- Intel Celeron 1200 | ATI RADEON 9600 PRO 256 | 256 MB RAM | IIYAMA ProLite E483S -|