Istnieją jeszcze tabele A1, A2, A3 pomiędzy tabelami An i A również są relacje. Czyli wypełniając tabelę A to dane są pobierane z tabel An za pomocą pola kombi.
Potrzebuje stworzyć formularz na którym będą pola kombi w których będą wartości z tabel A1, A2, A3, oraz element który będzie wyświetlał informacje z tabeli B.
Jeszcze pewnie nie bardzo wam to mówi co chce osiągnąć, postaram się wytłumaczyć na innym przykładzie, tylko że w nim jest relacja jeden do wielu (problem pojawił mi się przy relacji wiele do wielu. Więc znalazłem taki przykład coś jak księgarnia, czyli jest tabela z książkami i tabela z autorami. W formularzu jest możliwość taka jak wybranie autora i wyświetlą nam się jego książki.
Nie wiem czy jest możliwość stworzenia takiego formularza, ponieważ według mnie tak jak opisywałem przykład to książka może mieć również kilku autorów, tak więc powinna istnieć relacja wiele do wielu, teraz nie wiem czy ktoś tworząc tą bazę nie wziął pod uwagę takiego przypadku, czy po prostu jest to nie możliwe.
Wiem, że istnieje możliwość stworzenia kwerendy za pomocą której będę mógł wyciągnąć te informacje o które mi chodzi, tyle tylko że w kwerendzie mam możliwość na stałe podania wartości z tabel An lub podania parametru tak aby podczas uruchomienia można było wpisać ręcznie. Ja potrzebuje mieć możliwość wyboru wartości An z pola kombi.
Z góry dzięki za wszelkie informacje.