Dzi@dek napisał(a):Widzę, że jakoś nie potrafisz sie zachować kulturalnie wobec innych userów.
Przepraszam bardzo, drogi Adminie, ale ja nie wykazalem zadnego braku kultury...Moze mowie jakby takim tonem pretensjonalnym, ale to nie znaczy ze niekulturanie, postarajcie mnie zrozumiec, jestem u kogos, moj komp paskudnie sie zepsul... chce to jak najszybiciej naprawic i dlatego to brzmi jak brzmi...
kahoona jezeli CIe obrazilem w jakis sposob to przepraszam

pozdrawiam
[ Dodano: Dzisiaj o 8:33 ] Mike013 napisał(a):po prostu ściągasz go (obraz płyty) => wypalasz go na płytce => uruchamiasz kompa z płyty => powinie załadowac ci się system (linux) => przy jego pomocy skopiujesz sobie wszystkie ważne dane z partycji systemowej na inną
Mam go na kompie, nagrac go tak? normalnie czy zamontowany obraz jakos nagrac? , bootuje go normlanie jak bym botowal plytke od windowsa czyli u mnie F11 to Boot menu, i wybieram plykte tak?
dalej chyba bede umial sobie poradzic
[ Dodano: Dzisiaj o 15:36 ] Mam jeszcze jeden problem, za kazdym razem gdy sciagam ten plik z linuxa, (mam Firefoxa) to po chwili gdzies znika tzn:
1. sciagam ten plik, nie pokazuje gdzie zapisac tylko odrazu sciaga sie gdzies w takim archiwum do rozpakowania, rar chyba czy tam zip

(nie ma tego na pulpicie chociaz w opcjach jest zeby sciagac wszystko na pulpit)
2. Skoro nie ma na pulpicie wiec trzeba jakos zlokalizowac, biore Firefoxa, pobieranie plikow i na tym pliku co sie pobral wybieram zlokalizuj plik, wyswietla mi folder temp,
3. Probuje wyciac z tempa na pulpit, biore ten plik, wytnij, zamykam folder temp, na pulpicie wklej, wyskakuje okienko ze nie mozna odczytac z pliku zrodlowego czy cos takiego,
4. wchodze ponownie w firefoxa, biore pobieranie plikow, wybieram ten plik, zlokalizuj, wyskakuje ze nie mozna znalezc takiego pliku, mogla zostac zmieniona nazwa lub plik zostal usuniety
5. Wchodze w wyszukiwarke wpisuje nazwe tego pliku i nic, nie znajduje... przegladam jeszcze kosz na wszelki wypadek i nic
Gdzie jest ten plik? co sie z nim stalo? dlaczego nie zapisal sie na pulpicie?
Wlasnie sciagam to 3 raz, sprobuje wypakowac odrazu na pulpit jakos...
[ Dodano: Dzisiaj o 19:10 ] Kurde odpowie mi ktos?!!!! nagralem na plytke ten plik, bootuje, i sie wyswietla takie cos ze "tryb awaryjny, -||- z wierszem polecenia, nizej jest uruchom system windows normlanie i to wybieram i nic, system sie uruchamia jak normalnie czyli windowsowe botowanie i sie zacina na czarnym ekranie..... pomozcie prosze!!!!
AMD Phenom II X3 720 /2.8GHz | AsRock A780GHX/128M | A-Data 4GB PC800 CL4 Extreme Edition | Sapphire Radeon HD4850 | Chieftec 450W | Western Digital 640GB SATAII | NEC AD-7243S SATA LabelFlash | Asus Xonar DX/XD | Razer DeathAdder | Razer Lycosa Mirror Special Edition | LG Flatron W1934S | Saitek R220 Digital | Logitech X-540 | Logitech Clear-Chat