Zainstalowałem program after effect 7,0 i mam taki problem a mianowicie , przy próbie uruchomienia programu mignie czarny obraz i nic się dalej nie dzieje. Co może być nie tak ?
hipek999 napisał(a):Witam !
Zainstalowałem program after effect 7,0 i mam taki problem a mianowicie , przy próbie uruchomienia programu mignie czarny obraz i nic się dalej nie dzieje. Co może być nie tak ?
Windows 98/Me/NT/2000/XP
Twój Stary napisał(a):Nie wiem czy takie cos jest w Viscie, ale moze sprobuj we wlasciwosciach ustawic, zeby program uruchomil sie w trybie zgodnosci z inna wersja widowsa...
Menu Compatibility mode na karcie Compatibility umożliwia wybór trybu zgodności ze starszymi wersjami Windows, począwszy od wersji 95, a skończywszy na Windows Server 2003. Tryby zgodności umożliwiają uruchomienie programu przeznaczonego do wcześniejszych edycji Windows, ale należy ich używać tylko wtedy, gdy nie działa on poprawnie. Większość starszych aplikacji można uruchomić bez tego. Aby włączyć tryb zgodności, wybierz z menu wersję systemu Windows, kliknij OK i uruchom kłopotliwy program, aby sprawdzić, czy zacznie działać.
Trybu zgodności nie należy włączać w wypadku antywirusów, narzędzi dyskowych i systemowych, bo grozi to utratą plików lub destabilizacją systemu operacyjnego. Do niekompatybilnych sterowników też nie używa się trybu zgodności, a trzeba poszukać aktualizacji.
Ustawienia kompatybilności
Na karcie Compatibility jest jeszcze kilka opcji ułatwiających działanie starszym aplikacjom. Możesz je zaznaczać dowolnie, podejmując próby w różnych ustawieniach.
# Run in 256 colors - w momencie uruchomienia programu system przełącza się w tryb wyświetlania 256 kolorów.
# Run in 640x480 screen resolution - w momencie uruchomienia programu system zmienia rozdzielczość ekranu na 640x480.
# Disable visual themes - wyłącza style graficzne.
# Disable desktop composition - wyłącza przezroczystość i inne zaawansowane elementy graficzne interfejsu Visty.
# Disable display scaling on high DPI settings - wyłącza automatyczne skalowanie okien programów, gdy są włączone duże czcionki.
Zakończenie pracy programu powoduje automatyczny powrót do oryginalnych ustawień np. rozdzielczości.
Użytkownicy przeglądający to forum: geekstation oraz 27 gości