M@ikel -> a jakbym połączył tego 7950 GX2 z drugim 7950 GX2 w SLI, hmm? 

Co prawdopodobnie sie stanie, bo i tak mialem zamiar dokupic druga karte, obojetnie czy w sli czy w crossfire. 
mrkey -> Hmmm. Czyli tak: nowe 8800GTX i tak beda troche wolniejsze niz obecne radki, a beda mialy mniej pamieci niz 7950GX2. Troche ciezko wybrac. Jakbym kupowal dwie karty to w sumie nie wiem ktore bylyby najbardziej efektywne. Skądinąd jednak wiem ze warto poczekac jeszcze około pół roku czy nawet wiecej, jesli chce sie kupic najnowszy sprzet. Ponoc w tym czasie na wiosne ma sie ujawnic sporo nowych technologii. A ja wlasnie celuje w najnowsze technologie, bo jak raz kupie to przez jakis czas (prawdopodobnie pare miesiecy) nie bede nic wymienial 

Wiec wydaje mi sie ze najlepiej bedzie poczekac te 6 czy 7 miesiecy, zobaczyc jak te nowe gf beda sie mialy do reszty gf'ów i radków, moze przez ten czas bedzie tez troche recenzji nowego sprzetu i pozniej wybrac najlepsza solucje 

Wiec narazie wstrzymam sie od kupna nowego kompa - ten co mam jeszcze starcza. Dzieki za opinie - spodziewajcie sie podobnego tematu za jakies 6-8 miechów 

Pozdro