Która była grą TPP ale stylizowana na cRPG w stylu np Ghotc-a (o którym jeszcze wtedy nikt nie słyszał). Jest to gra firmy Bethesda producenta całej serii The Elder Scrolls która ma na swoim koncie hity takie jak np Morrowind czy najnowszy Oblivion. Głównym atutem gry był jej ogrom jak na tamte czasy, świat gry był przeogromny całe dnie spędzałem na jego zwiedzaniu grając jedynie w jej demo.
Od tamtej pory dłuuuuuugo na nią polowałem....
Pewnego pięknego dnia w pewnej gazecie, w ofercie jednego z wysyłkowych sklepów z grami ZNALAZŁEM JĄ!!! i od razu zamówiłem (jakieś 30PLN)
Kiedy otrzymałem paczke z grą i podexcytowany zacząłem ją instalować pojawił sie problem w miedzyczasie kilkukrotnie zmieniałem sprzęt i teraz mam:
Athlon 2500+ Barton
GForce 4 Ti 4200 VIVO 128MB AGPx8
512 Mb RAM Kingstone
Płyta główna nVidia (niepamiętam modelu ale N-force)
Gra nie chce sie uruchomić na Windows XP

była robiona jeszcze pod 3dfx VOOODOO
ale niemógłbym nazwać się prawdziwym graczem gdybym odrazu się poddał i instalowałem ją na każdym komputerze do którego miałem tylko dostęp i raz tylko raz udało mi sie jakimś cudem odpalić ją na kompie z Windows Xp (szkoda że nie pamiątam jego parametrów)
Znaczy to więc że jednak da sie ją na Xp-ku odpalić
Tak więc z moim problemem zwracam się o pomoc do was drodzy forumowicze którzy tyle razy mi już pomogliście w wielu sprawach.

Czy zna ktoś sposób aby to na moim sprzęcie odpalić albo jeśli ktoś ma te gre prosiłbym o jakiś kontakt...
Może istnieje jakaś łatka pod XP albo jakiś sprytny program niewiem emulujący układ graficzny 3dfx-a... ...cokolwiek co mogłoby pomóc
...Z GÓRY DZIEKUJE ZA WSZELKIE STARANIA...