1. Metro Last Light - klimat z jedynki przyciagnał mnie na wiele godzin , gre przechodziłem 3-4razy , wiec kolejna część wyczekiwana była przeze mnie odkad wyszła druga książka , świetny system strzelania , ponury klimat , przeciwnicy którzy sa wszedzie i czuć ich obecność nawet gdy ich nie widzimy
2. Bioshock Infinite - nie ma się co rozpisywac , po świetnych poprzedniczkach musiało wyjść coś mega , nowe miasto , nowi bohaterowie , nowe bronie i umiejętności , świetna Elisabeth która jest jak drugi gracz , widok rozpadającej sie KOLUMBII!!! WOW
3.Tomb Raider - jako fan serii oczekiwałem czegoś w stylu Uncharted w połączeniu z klasykiem gatunku i udało im się to zrobic , choć była trochę mało Szkoły Przetrwania ale to nie przeszkadza w walce z wilkami czy uciekaniu przed spadajacymi samolotami

Młoda Lara całkiem ładna , cycki też podskakują , tyłek w miarę więc jest OK!!! Czekam na kolejną część
4.Splinter Cell Blacklist - widok Sama który masakruje kolejnych przeciwników pomimo wieku , bezcenny , przeskakiwanie przeszkód , ucieczki przed wybuchami , walka w samolocie , na dachu wieżowca , takie chwile sprawiaja że serce bije szybciej niczym pięści głównego bohatera ;] A do tego starzy znajomi i kilku nowych , gdzie Charlie swoim humorem sprawia , ze gdy go tylko widze albo słysze , banan na ryju nie spada przez dłuższy czas. Dałbym mu wyższe miejsce ale za brak głosu Michael Ironside mają ode mnie wielki MINUS!!!
5.a)DMC - humorystyczna jatka , Dante robi co chce z przeciwnikami , wyśmiewa się z nich , myślę że taki Kratos miałby z nim dużo problemów

Do tego wątek fabularny i komiczne sceny sprawiają , że gra wciąga i nie chce sie jej nigdy kończyć tylko nabijać KOMBA!!
b) Castle of Ilusion - gdyby był tam inny bohater niż myszka Miki zapewne bym nie dał tej
gry an swojej liście , ale jako ze uwielbiam tego bohatera i gram z nim we wszystkie
gry , to z wielką przyjemnościa usiadłem do niej i przeszedłem za jednym zamachem , przyjemna oprawa graficzna , zagadki oraz sam styl rozgrywki , CHCE WIĘCEJ!!!
6.Lost Planet 3 - Bo kocham 1 , a po słabej 2 czekałem na coś w stylu poprzedniczki i udało sie , ciekawie poprowadzona opowieść , którą opowiada nam sam głównym bohater ;] Po raz kolejny walki z OGROMNYMI Akridami , a do tego grę robili twórcy mojej ukochanej gierały LEGENDARY ;]
7.Saints Row 4 - bo humor wykracza po za granice jakie znamy , ratowanie całej ziemi śmiechem przy muzyce Aerosmitha oraz What is Love , śmiech i łzy

8. Outlast - wreszcie fabularny horror FPP , świetne otwieranie drzwi , niesamowity klimat który czuje nawet po za naszym monitorem, a do tego gdy padaja nam baterie w kamerze a gramy w nocy to czujemy kolejnego przeciwnika na własnych plecach , czekamy więc na 2 ;]
9. PayDay 2 - bo obrabowywanie banku z przyjaciółmi nigdy nie było takie wypasione , aż chce się to robić dzień i noc , chyba zbiore ekipe i zrobie to w realnym świecie hehe
10. Mars Wars Logs - rozgrywka i system walki moze nie stoja na wysokim poziomie ale za to wybory jakich dokonujemy kształtują całą grę , dosłownie za kilka chwil już widzimy działalnośc tego co wybraliśmy. A zakończenie i wybór między Dobrem i Złem , Dobrem i Dobrem albo Złem i Złem wgniata naprawde w fotel i aż chce się płakać , ze nie postąpiło się w połowie
gry inaczej

A takie
gry ogólne do pogrania to polecam NBA2k14 , XCOM bo wreszcie TPS i to naprawdę fajnie zrobiony , Remember Me za fabułę i klimat przyszłościowego Paryża , no i Deapool za bohatera od Marvela z naprawde cenzura! podejsciem do swojej roboty , bo humor to jednak podstawa w tej branży. No i Aliens Colonial Marines jesli masz takiego kompana jak biernas i lądując na KRECIE wiesz , ze nie musisz obawiac się obcych tylko tego , ze śmiech przyjaciela zabije Cię prędzej niż przeciwnik ;]