Możliwe, że taki temat przewinął się gdzieś w otchłani forum. Jeśli tak, to wybaczcie mi, jako że nic takiego nie znalazłem.
Chciałbym wiedzieć, jak to jest z tymi wymaganiami gier na Windows 7. Wiele portali rozpisuje się o tym, że "siódemka" jest wydajniejsza i będzie lepiej współpracować z grami opartymi o DirectX11. Ja jednak takich kosmicznych technologii korzystać nie będę, nie na moim sprzęcie. A, właśnie, oto konfiguracja:
AMD Athlon 64 x2 Dual Core Processor 4400+ 2.30GHz
4 GB pamięci RAM
ASUS GeForce 9600GT 1GB DDR3
Windows 7 Ultimate 64-bit
Czyli, jak to jest? Czy lepszy będzie dla mnie Windows XP czy 7? Jak widać nie zamierzam grać w jakieś nowe tytuły. Obecnie interesują mnie obie części Dragon Age, Star Wars: The Force Unleashed czy tego typu produkcje. W pierwszą część Dragon Age już gram i nie jestem jakoś specjalnie zadowolony z tego, jak mi chodzi. Nawet na średnich czy niskich detalach. Możliwe, a nawet bardzo możliwe, że to wina chodzącego w tle torrenta, gg i Opery (

PS. Nie wiedziałem, gdzie umieścić ten temat. Pasuje i do "Gier" i do "System Windows", no ale niech będzie tu. Jeśli jednak okaże się, że źle wybrałem, to prosiłbym szanownego moderatora o przeniesienie.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam.