Fota:

Pomóżcie bo już klawiatura ledwo żyje

horwat napisał(a):czy ktoś by mógł szczegółowo opisać jak pokonać tych centaurów (nie znam angielskiego więc poradnik mi sie nieprzyda) Strzelam do nich potem omijam ich jak się strzałki pokazują ale tarczy mu nie moge ściągnąć . Z góry thx za odpowiedż.
Xelos napisał(a):Jak sie pokazuja strzalki to skaczesz w bok i czekasz az 2 szare celowniki namierza centaura (wtedy zmienia kolor na czerwony) i natychmiast musisz do niego strzelic.
Po takiej akcji sa 2 opcje:
- centaur strzeli do ciebie promieniem ktrory zamieni cie w kamien
- stanie na moment i wtedy uzywajac liny wyrywasz mu z reki tarcze
seq23 napisał(a):Xelos napisał(a):Jak sie pokazuja strzalki to skaczesz w bok i czekasz az 2 szare celowniki namierza centaura (wtedy zmienia kolor na czerwony) i natychmiast musisz do niego strzelic.
Po takiej akcji sa 2 opcje:
- centaur strzeli do ciebie promieniem ktrory zamieni cie w kamien
- stanie na moment i wtedy uzywajac liny wyrywasz mu z reki tarcze
Się spotkałem z tym problemem i jak siadłem przed kompem by przejść ten fragment gry z centuarami to też nie dałem rady...
Strzelałem sobie do jednego centuara i wkrótce oba walą we mnie zielonym promieniem łatwym do uniknięcia, gdyż wystarczy kucnąć, potem po kolejnej strzelance chwilka zawachania u centuarów i jeden pędzi na Larę. Skokiem robię unik a potem szybko próbuję albo używając liny zabrać jednemu tarczę, albo strzelić, co nie daje żadnego efektu. Rzucałem także przez wykonaniem uniku by zabrać tarczę i po, lecz zawsze nieskutecznie... Jak konkretnie wyrwać tarczę i właściwie któremu centuarowi , bo gdy za drugim strzelaniem jeden lekko się chwieje podczas gdy drugi atakuje Larę, próbowałem odebrać tarczę właśnie temu co się chwieje i bezskutecznie...
Macie ludzie pojęcie co i jak zrobić... no oprócz wgrania save'a którego można znaleźć w necie i grania dalej.
seq23 napisał(a):po odskoku jak się uda pojawia się charakterystyczny dźwięk
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości