Hunt3R napisał(a):Więc opisze to krok po kroku, mi sie gra dobrze Jest to opis gry na servach, na ktorych sie gra bardzo dobrze
A oto lista gier w jakie mozna zagrac:
Half-Life 2
Counter-Strike: Source
Half-Life: Source
Half-Life 2: Deathmatch
Condition Zero
Counter-Strike 1.6
Team Fortress Classic
Day of Defeat
Half-Life
Deathmatch Classic
Opossing Force
Ricochet
No więc jedziemy
Najpier ściagmy Steama z tąd.
Robimy konto, podajemy byle jaki adres emailowy, tylko zapamietajcie haslo i zamykamy steama.
Nastepnie ściągmy pppatcher Update'era z tąd. (na dole kliknij an free i poczekaj chwile ).
Archiwum wypakowujemy do głównego katalogu steama.
Odpalamy PpatcherUpdate.exe i zaznaczamy Download ppatcher.exe i download ppatcher.ppc i klikamy retry. Po sciagnieciu wsyztskiego uruchamiamy plik ppatcher.exe, po chwili ukaze nam sie okienko steama, klikamy na play games i sciagamy gre jaka chcemy
Gdy pokaze nam sie opcja Play game nie wybierajmy jej i zamykamy okno.
Dalej klikamy w zasobniku systemowym na ikonke steama prawym przyciskiem myszy i wybieramy monitor i czekamy, az gra sie sciagnie w 100%. Gdy juz sie to stanie zamykamy steama.
Teraz ściągamy non steam-down z tąd (kliknij na dole na free i odczekaj troche). Instalujemy do GŁÓWNEGO katalogu steama.
Później odpalamy non steam-dwon ze skrótu na pulpicie i wpisujemy w pierwszym okienku nazwe użytkownika i hasło konta na steamie, które robiles na poczatku .
Grać można tylko na servach (tych z programu).
Jeżeli bedziecie mili blad typu LAN srevers are retsricted to local users (Class C) lub STEAM validation rejected, znaczy ze srever nie jest .
Za pierwszym razem gdy zechcemy zagrać w gre, będzie sie dłuuugo ładowac, bo muszą się gry z archiwów wypakować.
Opis opcji menu (v5.9)
DOWNLOAD - tym sie nie interesujemy, uzywalismy/amy ppatchera
PLAY - uruchamia liste gier
CREATE GAME - tutaj mozemy postawic server. Server ustawiamy na LAN, i w konsoli wpisujemy sv_lan 1. Aby postawic server danej gry, musimy ja wczesniej uruchomic przynajmniej raz.
SERVERS - uruchamia przegladarke serverow.
README - info od autora programu
SETTINGS - opcje programu (tam sie nie warto bawic)
Non steam news - niusy od autora (po angielsku)
About - okieneczko z infem o programie (wersja itepe)
Często zadawane pytania (u mnie na gg ):
Q: Dlaczego nie mogę się połączyć z serverami, które mi sie wyświetlają w grze (server browser)?
A: Ponieważ jest to przeglądarka serverów STEAMOWYCH, czyli nie . Używać trzeba opcji SERVERS w głównym okienku non steam-down.
Q: Po chwili grania na jakimś serverze wyrzuca mnie do menu głównego.
A: Musisz ściągnąć i zainstalować Cheating-Death. Znajdziesz go tu.
Q: Przy wchodzeniu na server przy koncy ladowania dostaje komunikat: You have been disconnected from server. Reason: Timed out.
A: Za długo ci się ładowała gra (za długo Ci wchodziło na server)
Q: Gdy wchodze na server dostaję komunikat: Server uses different class tables.
A: Skasuj folder Steam\SteamApps\user (nie z twoja nazwa uzytkonika ze steama, po prostu katalog o nazwie "user" )
Q: Przy uruchamianiu PpatcherUpdate.exe wyskauje błąd, że nie ma pliku msinet.ocx
A: Ściągnij ten plik, wypakuj go do katalogu C:\WINDOWS\System\ potem kliknij START -> uruchom i wpisz tam: C:\windows\system\regsvr32.exe c:\windows\system\msinet.ocx
Q: Jak odpalam ten plik ppatcher.exe jest tylko okienko w dosie i nic sie nie dzieje....
A: Skopiowales tylko jeden plik (ppatcher.exe) do katalogu steama... Muszisz skopiować oba (ppatcher.exe i ppatcher.ppc)
Link do VB6 components (Visual Basic 6 runtimes) >>POBIERZ<<
Miłego grania zyczę.
Prosiłbym o pisanie o problemach tu, na forum, nie u mnie na gg
CZemu u mnie sie wyswietla bład ppatcher nie sjest dobra aplikacja systemu windows a i ppatcher ma 0 bajtow.