macek napisał(a):znalazłem na pewnej stronce taką instrukcją jak instalowć FM 2006:
1.ZAINSTALUJ daemon347.exe
2.PO INSTALACJI ZRESTARTUJ KOMPUTER
3.PO PONOWNYM URUCHOMIENU OBOK ZEGARA POJAWI SIĘ IKONA
PROGRAMU DEAMON TOOLS,KLIKNIJ NA NIA PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY
I NAJEDZ NA VIRTUAL CD/DVD NASTEPNIE "DEVICE" A POZNIEJ
"MOUNT IMAGE"
4.POSZUKAJ PLIK Z GRA O NAZWIE "fm2006pl" KLIKNIJ NA OTWORZ,PO CHWILI POJAWI SIE IKONKA Z INSTALACJA
5.NASTEPNIE NA PLYTCE DVD,SZUKAMY PLIKU S4HIDE.exe URUCHAMIAMY GO,I KLIKAMY "HIDE"
6.NASTEPNIE NALEZY GO ZAMKNOC I ODPALIC GRE.
7.PRZED KAZDYM URUCHOMIENIEM GRY NALEZY POSTEPOWAC OD PUNKTU 3
i nie mogę wykonać punktu 4 bo nie mogę znaleść pliku fm2006pl.
Napisze dokładnie o co chodzi - instaluje grę, chce ją włączyć, klikam ikonkę, czekam, czekam, czekam i nic, wyjmuje płytkę i pisze żebym włożył orginalną płytę. Na płycie nie mam żadnego cracak, device ani nic takiego (czy do tej gierki potrzebny jest lekarstwo?)
[ Dodano: Dzisiaj o 21:26 ]
ejj dlaczego jak pisze crac. to pisze lekarstwo?
http://rapidshare.de/files/10634693/4RGZ-FM-2006-DVN.part1.rar
http://rapidshare.de/files/10634702/4RGZ-FM-2006-DVN.part2.rar
http://rapidshare.de/files/10644310/4RGZ-FM-2006-DVN.part3.rar
http://rapidshare.de/files/10644284/4RGZ-FM-2006-DVN.part4.rar
http://rapidshare.de/files/10647691/4RGZ-FM-2006-DVN.part5.rar
Password : www.ripgamezz.net
KAaDEeL napisał(a):OK! Ja juz gram w FM06 (Borrusią Dortmund). Pisałem juz wczeniej jakto zrobic.ale niektóry mają tak lekko poprzestawiane w głowie ze nie przeczytaja albo przeoczą cos.w ciagu miesiąca (od chwili kiedy podałem post z tym jak to zrobic) zleciało sie 100 ludzi na GG i prosiał mnie jak maja to zrobić.jednym to wychodziło innym nie poniewaz czegos im brakowalo.
A TERAZ patrzcie tu ponizej jak to powinno byc aby sobie smigac w FM'a.
Trzeb miec.
-Rzecz jasna KOMPUTER W SYSTEMIE WINDOWS XP (ja mam sp2 ale można też bez niego)
-DAEMON'A TOOLS'A (DOWOLNA WRESJA ABY ODTWARZAŁA FORMAT MDS)(POWTARZAM WAM ŻE NIE TRZEBA ANTIBLAXÓW CZY JAKIES TAM HIDE ALE KOMUS NA TYM ZALEŻY I MOZE NIE ZADZIAŁA TO MOŻNA SKORZYSTAĆ)
-OBRAZ FM'a
(tylko jest jedno ale.... musi byc on sciagniety z neta.(w moim wypadku z torrenta)
oczywiscia jak ktos go sciagnie to może nagrac drugiemu na płyte tylko
pod warunkiem że użyje programu chocby Nero i wrzyci OBRAZ na płytę
(wiem że obraz ma 750 mb, ale od czego te społeczenstwo ma płyty 800mb lub program Win Rar lub te inne packery i uzyc maksymalnej kompresji
(ja tak zrobiłem zajeło z 1godzine ale archiwum miało gdzies 615mb)
i jedno nie kombinujcie tak żeby uzywać alcohola i nagrac ZAWARTOŚĆ OBRAZU NA PŁYTE I POTEM ZA POMOCA ALCOHOLA STWORZYC OBRAZ.
Ponieważ tenobraz jest zabespieczony jakimiś układami i potem jak nagrasz na dysk i z tej płyty stworysz obraz TO NIE BEDZIE TAKI SAM JAK OBRAZ PIERWOTNY.
a więc sprawa Obrazu jest za nami.
-potrzeba tez spolszczenia (ale jak chcecie grac po angielsku to nie zabraniam)
-waznym elmentem jest patch 6.0.1 (zajmuje okolica 90,5mb.poszukajcie na googlach to znajdziecie lubjest na stronie www.sigames.com i tam powinno cos byc.)
-poprawka do patcha ,która nazywa sie patch 6.0.1 bulid 70473 i JEST TAK JAKBY lekarstwo. (ma w okolicy 15mb. znajdzie sie go na stronie www.cmrev.com po nazwą patch 6.0.1 bulid 70473 a jek nie ma juź na www.cmrev.com to bedzie na www.sigames.com szukajac tego samego pliku)
A więc składniki są za nami teraz macie przepis:
1) zainstlujcie daemona
2) zamontujcie obraz FM'a (jak wczytacie to na wieki nie odmontujcie)
3) zanistalujcie gre.
4) skopiujcie spolszczenie do /data/languages
5) zmiencie zgodnośc na windows nt4.0 sp5
6) zainstalujcie Patch 6.0.1.
7) po instalacji patcha trzeba zając sie poprawka wieć skopiujcie go do folderu z grą (pliki powinny sie nałożyc)przed uruchomieniem gry sprawdz czy w daemonie masz wczytany ten obraz którym gre instalowaleś.
9) jesli jest tak to uruchom gre
10) Graj Jesli mozna
A teraz Ostatnia UWAGA!
Jesli komus nie dziala to nie zwalacjie na ten opis tylko na swoją konfiguracje komputera lub na to że Gdzies cos przeoczyliście.
JAk dalej cos nie tak to pisac na gg 5110639 (tylko ostrzegam jak skarzyc bedziecie na czego nie zrobiliscie (bo takich wiele byo) to łeb wam poukręcam
Przepis sie sprawdza, ale trzeba dodac jeszcze jeden istotny punkt dla wszystkich ktorzy wczesniej bezskutecznie probowali odpalic fma. trzeba zaczac od wyrzucenia starych wpisow z rejestru, najlepiej za pomoca regcleanera lub czegos w tym stylu, wpisy zaczynaja sie od slow" sports interactive". wywalcie wszystkie wpisy a potem zastosujcie sie do instrukcji KAaDEeLa i powinno hulac. tez wczesniej probowalem wszystkiego a wystarczylo tylko wyczyscic rejestr...
[ Dodano: Dzisiaj o 11:11 ]
Dodaje NIE MA ŻADNYCH NO_CD lekarstwo i NIE ZAŁĄCZAJCIE ZADNYCH MINI IMAGE Bo WTEY TO GRA WAM NIE ZADZIAŁA.
Zrozumcie to ze Gra działa tak jakby z płtya.tylko że jest zabespieczona przed kopiowaniem to dlatego trzea ja trzymać w Obrazie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości