Kamilo15 napisał(a):a Radeon X1600 nie wchodzi w grę ?? Super Karta
Amistad18 napisał(a):2. x1600pro ma wydajnośc porównywalną z 6600GT ( albo "troszeczke" lepszą )
I tu się mylisz bo Radeon ten radeon jest gorszy od GF6600GT
Za Radeonem X1600 Pro:
nowocześniejszy silnik graficzny - 12 PS i 5 VS
wydajniejszy w renderingu z HDR
256MB pamięci
technologia wykonania 90 nm - mniejsze wydzielanie ciepła i mniejszy pobór prądu
wydajny system chłodzenia DHES - ciepło na zewnątrz obudowy
Za GeForcem 6600 GT
zrównoważona wydajność - dobre osiągi
UltraShadow - dużo wyższe osiągi w grach z dynamicznymi cieniami typu Quake4 i Doom3
możliwość regulacji wiatraczka - cicha praca w 2D
dwustopniowe taktowanie GPU - 2D i 3D, mniejsze wydzielanie ciepła i mniejszy pobór prądu.
Okazuje się, że obie karty mają sporo ciekawych cech przemawiających za ich zakupem i ostateczna decyzja wcale nie jest prosta. Radeon niby wykonany jest w technologii 90 nm, ale chip nVidii ma dwustopniowe taktowanie, dzięki czemu w trybie 2D też nie wydziela dużo ciepła. System chłodzenia HISa poprawia obieg powietrza w obudowie, ale wiatraczek na karcie 6600 można ręcznie 'przyciszyć'. Radeon ma lepszą wydajność geometryczną za sprawą 5 jednostek Vertex, z kolei 8-potoków ROP w GeForce zapewni mu wyższą wydajność w niektórych grach.
fluid napisał(a):obie karty sa mniej wiecej na tym samym poziomie
fluid napisał(a):zanim cos napiszesz to poczytaj sobie
Lecter napisał(a):ale to GF6600GT jest trochę lepszy, a nie radeon
Lecter napisał(a):zawsze w podsumowaniu lepiej wypada GF6600GT
fluid napisał(a):oraz lepiej sobie radzi w NIEKTORYCH (bardzo wazne slowo - niektorych) grach niz radeon
fluid napisał(a):wiec ja stawiam znaczek rownosci pomidzy tymi kartami
Dakota*
poczekajcie jak precel wroci to tez sie posmieje ze mna
precel napisał(a):poczekajcie jak precel wroci to tez sie posmieje ze mna
dzieki flu![]()
Dakota* sam robiles ta tabelke![]()
![]()
powiem twojemu bratu zeby palnal sie w tyl glowy za pisanie takich bzdur
precel napisał(a):Dakota* sam robiles ta tabelke
precel napisał(a):powiem twojemu bratu zeby palnal sie w tyl glowy za pisanie takich bzdur Laughing
Dakota* napisał(a):Niedlugo zajzy do tego tematu doa i tez bedzie mowil tak jak ja
Dakota* napisał(a):Niedlugo zajzy do tego tematu doa
I tak pewne jest to ze 6600GT jest ciut lepszy od 1600Pro.
BZIKU napisał(a):po testach na kilkunastu grach(z ciekawości radeona) nie zauwazam jakiejś znaczącej róznicy-według mnie laika,ja nie widze różnicy-wiec po co te dyskusje?
Amistad18 napisał(a):2. x1600pro ma wydajnośc porównywalną z 6600GT ( albo "troszeczke" lepszą)
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości