to mi odpisali ze najlepszym wyborem bedzie cos takiego:
- Kod: Zaznacz wszystko
* procesor: Core2 Duo E6300 - 670 zł
* płyta główna: AsRock ConroeX - 300 zł
* karta graficzna: Palit 7900GS 256/256 1,4ns - 660zł
* pamięć RAM: DDRII Twinmos Twister 1GB 800MHz - 450 zł
* dysk twardy: Samsung 160GB SATA II - 220 zł
* zasilacz: Chieftiec GPS-450AA-101A - 190zł
a jak sie pytalem o to czy ram w dualu daje nawet do 50% to mowi ze to bójda i to daje max 1-2% wiecej wydajnosci
a jak sie pytalem o karte palita...to mowili ze mimo to firma "niezbyt" taka to ta karta lepiej sie kreci niz galaxy i jest tansza o 100zl.
KUPEL CHCE KONIECZNIE KOMPA Z INTELEM JAKIMS!!
ma on mu sluzyc do gier i do lekkiego o/c
a jak pytalem o ta plytke asrocka dlaczego podali to mowili takie cos :
doslownie przytocze:
ARRock nie mial dobrych plyt ale wraz z Dual SATA , Dual VSAT i ConroeX to sie zmienilo. Zobacz ceny tych z 939 na allegro(laza za 380 zl bo tak sie swietnie krecily.) A ASRock jest filia ASUSA czyli dzis w skladzie Gigabyte.
Mam nadzieje , ze wspomniany serwis to jakis glowny bo serwisiki sklepowe mnie miazdza poziomem niewiedzy.
Oprocz ASRocka ConroeX pod 775 macie jeszcze Gigabyte S3. Ale jego kondziory. Faktem jest , ze da sie dobre FSB wyciagnac ale na jak dlugo przy nie wzmacnianych kondensatorach.
i pozwole sobie przytoczyc inne teksty
Sual channel daje kilku procentowy przyrost mocy... można rzecz nawet, że czasami nieodczuwalny. Jeśli chodzi o Palita 7900GS to mimo mniejszych zegarów i wolniejszych pamięci świetnie sie kręci. Po o/c przebija Galaxy 7900GS rónież po podkręceniu. Przypominam, że Palit kosztuje 660zł, a Galaxy 750zł !!!
Palit to bardzo dobra karta, wręcz dziko się kręci i ma dobre chłodzenie . A ten AsRock to dobra płyta do Core2 Duo, lepsze są w cenach 500 zł i wyżej
prosze o skomentowanie tych cytatow i napisanie czy to dobry wybor ten konfig wyzej czy proponujecie inny...
prosze o niezamykanie tematu....
bo takiego tematu szukalym i jescze nie bylo all konfigi za te cene to byly tylko pod AMD!!