Mam pytanie do osób ktore miały stycznośc z w/w modelem drukarki. Otóż posiada ona wbudowaną pamieć 2 MB .Wcześniej mialem wiekowy mode HP LJ IIIp z 1 MB pamięci RAM, problem polegał na tym , że gdy chcialem wydrukować plik (grafikę czy PDF'a) który posiadał ok 1 MB lub więcej to zaczynaly się "schody"(wychodziło pół wydruku na jednej kartce, drugie pół na drugiej kartce).Rozumiałem że poprostu był to zwyczajny brak pamięci RAM w drukarce. Czy jak kupię tego HP LJ 1020 posiadającego 2MB to czy problemy bedą takie same tylko przy wydrukach pliku np. graficznego powyżej 2 MB , czy nowoczesne drukarki problem ten mają rozwiązany w inny sposób np.(wydrukuje wszystko , ale bedzie to dlużej trwało zanim wydrukuję to co ma w buforze drukarki , i załaduje go ponownie pozostałą częscią pliku????). Jeszcze jedno czy przy wyborze drukarki sugerować sie obslugiwanym językiem w tym przypadku GDI , inne drukarki chodzą na HP PCL 5e , HP PCL 6 , PostScript co to wogóle oznacz i czy ma to dla przeciętnego użytkownika drukarki laserowej jakieś zanczenie na jakiem języku pracuje sprzęt???? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!!!
[ Dodano: Dzisiaj o 21:07 ]
Dla zainteresowanych drukarką HP LJ 1020 odpowiedz do mojego postu!!!!
Drukarka ma 2 MB RAM , ale bez problemu wydrukowałem na niej plik graficzny <jpg.>(mapa całego miasta) który jest zrobiony w rozdzielczości 48,3 MPix <6749x7160> plik zajmuje 6,3 MB. Trochę dłużej wczytuje niż strone Word'a ale wydruk wychodzi w całości i bez problemu. Gorąco polecam tego "Hapeka"