• Ogłoszenie:

Rx460 - brak sygnalu

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 13:53

reklama
Witam, aktualnie posiadam HD6850 I postanowilem ja zmienic na RX460
Zakupilem RX460 PowerColor 2gb
Usunalem sterowniki, wlozylem karte I nie ma obrazu, wiatrak sie kreci.
Resetowalem tez bios wyjmujac baterie, nic z tego.
Dodam, ze plyta glowna to OEMowka od Lenovo, model: IS6XM rev1.0
Co jeszcze moge zrobic przed oddaniem na gwarancje? Dzisiaj zawioze karte do kolegi z platforma skylake I zobaczymy czy ruszy..
Ostatnio edytowany przez K@MIL, 03 Sty 2017, 14:54, edytowano w sumie 1 raz
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez ToServeAndProtect 03 Sty 2017, 14:31

a podłączyłeś kabel do właściwej grafiki :) ?
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14432
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 14:33

Tak, do HDMI tak samo jak podlaczalem HD6850
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez ToServeAndProtect 03 Sty 2017, 14:37

zasilanie dodatkowe podpięte pod grafikę?
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14432
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 14:39

W tym modelu nie ma, moge podeslac fotki - 4gb ma
https://zapodaj.net/d93794e27a01b.jpg.html
https://zapodaj.net/bdd3469d3f35b.jpg.html
https://zapodaj.net/808968e46a552.jpg.html
Ostatnio edytowany przez K@MIL, 03 Sty 2017, 14:44, edytowano w sumie 1 raz
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez ToServeAndProtect 03 Sty 2017, 14:43

nie trzeba zdjęć, przeszukałem google.

skoro nie kabel ani dodatkowe zasilanie. zostaje sprawdzenie czy dobrze karta została włożona w slot PCIe. także zostaje kolega
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14432
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 14:47

Wkladalem I wykladalem z 3 razy, wszystko docisniete nic sie nie rusza - na zagranicznych forach zobaczylem, ze ludzie maja wlasnie problem z instalacja rx460 w OEMowych plytach, a moja przeciez taka jest. Moze aktualizacja biosu? Znalazlem tylko cos takiego: http://www.findlaptopdriver.com/motherboard-drivers/lenovo-is6xm-driver-bios-update/
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez ToServeAndProtect 03 Sty 2017, 15:06

BIOS warto aktualizować, nawet jeśli do niego się nie zagląda. zrób tą aktualizację
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14432
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 15:09

To jest tylko instalka, rozumiem ze mam po prostu przejść przez procedurę i wszystko sie samo zainstaluje bez flashowania?
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez ToServeAndProtect 03 Sty 2017, 15:20

to jest flash utility. zainstaluj ten soft a później albo go uruchamiasz i robi się update albo on od razu to zrobi
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14432
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 03 Sty 2017, 16:01

Aktualizacja nie zmieniła nic w działaniu karty, ale za to nie moge wejść w biosa- gdy próbuje to wyłącza sie komputer

Dodano Dzisiaj, 19:02:
Wróciłem od kolegi- u niego dziala
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez Robert 03 Sty 2017, 20:47

prawdopodobnie będziesz musiał po prostu zmienić płytę główną i tyle

edit. jeszcze jeden trik - podłącz kabel pod mobo, wejdź w biosa jeśli odpali ci ekran, wyłącz zintegrowaną grafiką, ustaw rx460 jako default
Awatar użytkownika
Robert
»ekspert
»ekspert
 
Posty: 6403
Dołączenie: 21 Mar 2006, 22:52
Miejscowość: ...
Pochwały: 352



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 04 Sty 2017, 03:26

Robert napisał(a):prawdopodobnie będziesz musiał po prostu zmienić płytę główną i tyle

edit. jeszcze jeden trik - podłącz kabel pod mobo, wejdź w biosa jeśli odpali ci ekran, wyłącz zintegrowaną grafiką, ustaw rx460 jako default

Ta karta zintegrowana tez nie wyswietla obrazu, czyli co nie da sie jakkolwiek zmodyfikowac tego biosu zeby dzialala ta karta?
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez Robert 04 Sty 2017, 11:20

W takim razie wątpie, płyty OEMowe Lenovo z kompów biurowych takie są :P. Bieraj nową płyte, wróce z rozmowy kwalifikacyjnej to Ci podeśle jakieś propozycje w dobrej cenie.

Dodano 04.01.2017 16:01:26:
nówka
Asus H61M-K /intel H61, LGA1155/ 269zł
używka
Płyta główna Gigabyte H61M-D2-B3 BOX LGA1155 140zł
Awatar użytkownika
Robert
»ekspert
»ekspert
 
Posty: 6403
Dołączenie: 21 Mar 2006, 22:52
Miejscowość: ...
Pochwały: 352



Rx460 - brak sygnalu

Postprzez K@MIL 06 Sty 2017, 14:18

Robert napisał(a):W takim razie wątpie, płyty OEMowe Lenovo z kompów biurowych takie są :P. Bieraj nową płyte, wróce z rozmowy kwalifikacyjnej to Ci podeśle jakieś propozycje w dobrej cenie.

Dodano 04.01.2017 16:01:26:
nówka
Asus H61M-K /intel H61, LGA1155/ 269zł
używka
Płyta główna Gigabyte H61M-D2-B3 BOX LGA1155 140zł

Dzięki za chęci, ale mam windowsa OEM Wiec zmiana płyty głównej plus Windowsa jest w tym momencie nieopłacalna. Zostawiam hd6850 jeszcze dobrze służy :)
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2




Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości