Jestem w posiadaniu laptopa Samsung NP R 525. Po jego włączeniu wydobywa się z jego głośnika powtarzający się sygnał "beep". Na ekranie pojawia się menu Windows Boot Manager. Do wyboru jest Samsung Recovery Solution i Windows Memory Diagnostic. Po wybraniu pierwszego i próbuje przywrócić system do stanu początkowego jednakże nie jest to możliwe. Komunikat mówi o braku partycji, więc operacja nie dochodzi do skutku. Próbowałem zabootować płytę z Win7 jednak lapek restartuję się. Być może, że źle coś ustawiłem w biosie, żeby odpowiednio zapuścić płytę. Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś z Was, kto miał bądź ma laptopa Samsunga z tej serii maił podobną sytuację.
Dodano 03.03.2012 21:18:10:
Awaria wynikała z uszkodzonej klawiatury. Po jej wyjęciu laptop uruchamia się prawidłowo i nie ma tych "beep"ów. Udało się zainstalować Win7. Wynika z tego, że muszę kupić klawiaturę do niego, ale czy na pewno jest to wina tej klawiatury? Czy mógł wysiąść kontroler od niej? Da się to jakoś sprawdzić? Dodam, że wcześniej żaden klawisz nie działał, a po zainstalowaniu WIn7 i wpięciu klawiatury w notatniku wpisywał się ciąg liter "a". To tak jakby nacisnąć i przytrzymywać klawisz "a"