Witam. Od tygodnia mam problem z komputerem. Mianowicie raz, podczas normalnej pracy zawiesil mi sie komputer w dziwny sposob tj. ekran sie rozczepil na dwa jakby inne (jakby paskami jeden w ledwo, drugi w prawo) wydajac przy tym dziwny dzwiek. Zrestartowalem komputer i do dzisiaj mam taki problem, ze zwykle, podczas wlaczania, monitor normalnie reagowal na wlaczenie komputera, komputer wydawal dzwieki o uruchomineniu itp, natiomiast teraz 0 reakcji monitora, 0 dzwiekow z plyty glownej. Cztalem wiele tematow na ten temat, probowalem wyjac baterie, pozniej znowu ją wsadzic - nic. Wyczytalem ze to problem z karta graficzna moze byc, jednak ja mam zintegrowana, pomimo tego pozyczylem od znajomego karte pamieci podobna osiagami do mojego komputera i dalej wystepuje ten sam problem. Dla pewnosci - Zasilacz, chlodzenie plyty glownej, dysk, ram, wszystko działa normalnie. Ptobowalem wyjac RAM, aby zobaczyc czy bedzie dzwiek o bledzie RAMu - nic, zero dzwięków. Kabel od monitora podlaczalem pod notebooka - działał normalnie. Nie dziala tylko na tym komputerze.
Specyfikacja komputera:
Procesor 1.79GHz 4000+
Plyta glowna Msi RS482M-IL
Zasilacz (wymieniany) atx Fortron 300watt
Karta graf (zintegrowana) Radeon xpress200
Karta graf (pozyczona) Radeon x600
RAM 512MB ddr1
Proszę o szybką pomoc.