GalkaPL napisał(a):Można wiedzieć dlaczego nieopłacalne i w jaki sposób to zrobić ?
Nieopłacalne pod tym względem, że posiadasz wystarczający zasilacz, a prawie każdy markowy 500-550W zasilacz utrzyma potężną, rozsądną konfigurację sprzętową, więc nie widzę sensu by tak kombinować.
Sama procedura łączenia jest dość czasochłonna, więc się rozpisywać nie będę. Mniej więcej jak to się robi możesz poczytać w innych źródłach ->
KLIKGalkaPL napisał(a):I tak ogólnie. Wcześniej napisaliście mi, że na moim procku nie wycisne wszystkiego z HD7770. Co mam przez to rozumieć. ?
To, ze procesor ma już swoje lata, więc jasnym jest, że nie ma takiej mocy jak nowe procesory. 7770 może nie jest najmocniejszą kartą na świecie, ale spokojnie sprawdza się nowych grach, ale w połączeniu ze starym procesorem nie wyciśniesz z niej pełnej mocy.
GalkaPL napisał(a):Czy moge normalnie podłączyć HD7770 do zasilacza markowego 400W?
Możesz. Mam na myśli twojego chiefteca.
GalkaPL napisał(a):Co może się stać jeśli go podłącze?
Nic się nie stanie, ten twój chieftec jest wystarczający.
GalkaPL napisał(a):Jeśli będę chciał zmenić procesor to zasilacz też będę musiał zmienić?
Zależy, teraz jest tendencja spadkowa jeśli chodzi o pobór mocy przez podzespoły, więc pewnie nie.
GalkaPL napisał(a):Opłaca się sprzedawać na alle*ro zasilacz 400W Chiefteca? Ludzie kupują jeszcze starsze podzespoły ?
Kupują. Z około 80zł byś pewnie dostał.