Bardzo prosze o pomoc, bo bez kompa to jak bez reki:(((
nesti napisał(a):tracer 4life 450 HF
nesti napisał(a):wiec dlaczego to by byla jego wina, skoro go nie ruszalem?
nesti napisał(a):Procek Intel Quad 4x2.4 GHz, grafa GeForce 8600GT 512MB, pamieci 2GB a zasilacz tracer 4life 450 HF. Wiem ze zasilacz jest daremny ale wentylator chodzi w nim normalnie, wiec dlaczego to by byla jego wina, skoro go nie ruszalem?? Choc faktycznie wyglada to tak jakby nie mial sily odpalic calkowicie kompa:/
Sh@m@N napisał(a):ale powinien uruchomić w trybie awaryjnym.
Opcje te wpisujesz w konsoli odzyskiwania, którą uruchamia się poprzez uruchomienie kompa z płyty instalacyjnej Windows XP i wybranie pierwszej opcji "Napraw".
Zostaniesz zapytany o to, do której instalacji Windows chcesz się zalogować (jeśli masz 1-ego Windows'a, to będzie jeden), podajesz hasło administratora (jeśli takowe ustawiałeś) i znajdujesz się w środowisku bardzo przypominającym DOSa.
naprawic bootsektor z plyty startowej poleceniami bootfix i fixmbr.
Robert napisał(a): naprawic bootsektor z plyty startowej poleceniami bootfix i fixmbr.
dokładnych komend dla XP nie znam gdyż mam Viste, a na XP nigdy nie naprawiałem bootsectora.
Mikou@j napisał(a):Takie same są
Robert napisał(a):potem stosujesz:
naprawic bootsektor z plyty startowej poleceniami bootfix i fixmbr.
dokładnych komend dla XP nie znam gdyż mam Viste, a na XP nigdy nie naprawiałem bootsectora.
Mike013 napisał(a):Jaki jest cel naprawiania tu sektora startowego - zupełnie bez sensu.
Robert napisał(a):a taki ,że jeśli boot secotr się zsypał to właśnie takie resety na okrągło są, czego doświadczyłem kilka razy.
nesti napisał(a):Dodam,ie zdazy mi sie pojawic nawet jedne okno "powitalne" i juz reset:
Mike013 napisał(a):Dlatego autor tematu powinien zastosować się do rady Sh@m@N'a,
Sh@m@N napisał(a):A spróbowałeś ten tryb awaryjny włączyć? Po ekranie BIOS - klawisz F8?
Co DOKŁADNIE robiłeś przy sprzęcie? A jeśli coś mieszałeś - czy wpiąłeś wszystko dokładnie, na swoje miejsca, z zamkniętymi zatrzaskami i wpiętymi wszystkimi wtyczkami zasilania - tkże na płycie i na karcie graficznej? Nie masz w BIOS włączonej opcji "Case Intrusion Alert" lub "Case Open Alert"?
Mikou@j napisał(a):Więcej niż 350zł nie musisz wydawać bo wystarczy taki: Chieftec 500W . Dobry będzie jeśli byś chciał coś jeszcze potem dokupić
Sprawdzałeś kompa na innym zasilaczu, MARKOWYM ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości