Mam kartę Sapphire Radeon 9700 Atlantis PRO dokładnie taka jako opisana tutaj:
http://www.tomshardware.pl/graphic/20021104/r9700pro-cards-13.html na pamięciach Samsunga.
Standardowa szybkości taktowania rdzenia i pamięci wynosi odpowiednio - 325 MHz dla CPU i 310 MHz dla pamięci (620 MHz w trybie DDR). Chociaż u mnie jako domyślne ustawienia widnieją wartości 324 MHz dla CPU i 310 MHz dla pamięci. Chciałbym ją maksymalnie podkręcić bez kupowania dodatkowego chłodzenia. W artykule znajdującym się pod powyższym linkiem sugerowana jest możliwość stabilnej pracy na poziomie 370 MHz dla CPU i 330 MHz dla pamięci. Podobno karta spokojnie pracuje także na ustawieniach 400 MHz dla CPU i 356 MHz dla pamięci.
Mi niestety udało się uzyskać jedynie 351 MHz dla CPU i 337,5 MHz dla pamięci
 . Dalej pojawiają się już artefakty.
 . Dalej pojawiają się już artefakty.
Moja płyta główna to ASUS P4G8X DeLuxe z procesorem P4_2,4 GHz. Wsadziłem tam 2 x po 1GB pamięci PC3200/400 MHz (tak wiem, że ta płyta obsługuje tylko do PC2100/266 MHz, ale miałem możliwość okazyjnie kupić 4 takie moduły więc jest tak a nie inaczej. Swoją drogą, gdy wsadzę wszystkie 4 to jest jakiś problem, ale o jego pomoc w jego rozwiązaniu poproszę w oddzielnym poście
 ). Procka nie kręciłem, bo jak próbowałem to nawet najmniejsze podkręcanie karty skutkowało zwisami (na tych pamięciach bo jak poprzednio miałem 2 x 256 MB 2700PC/333 MHz to i procek przez FSB mogłem trochę podkręcić).Zainstalowałem sterowniki Omega Drivers 2.6.87 (Catalyst 5.12).
 ). Procka nie kręciłem, bo jak próbowałem to nawet najmniejsze podkręcanie karty skutkowało zwisami (na tych pamięciach bo jak poprzednio miałem 2 x 256 MB 2700PC/333 MHz to i procek przez FSB mogłem trochę podkręcić).Zainstalowałem sterowniki Omega Drivers 2.6.87 (Catalyst 5.12).
bardzo proszę o sugestie,
Pozdrawiam
Tiyagaris