mój problem:
posiadam drukarkę HP 3055 a (all in one) , kupiłam ją ponad rok temu, poprawnie skonfigurowałam połączenia i śmigała jak trzeba. W połowie roku, zmieniano u mnie router i trzeba było na nowo konfigurować sieć. Tu zaczęły się problemy - niby wszystko robiłam jak trzeba, ale ciągle nie chciało iść drukowanie czy skanowanie przez wi-fi. Parę tygodni temu przypomniałam sobie o sprzęcie, zawzięłam się i po ambitnej, wielogodzinnej walce ustawiłam wszystko i -działało!!! Cały czas robiłam tak samo, wiec nie wiem, dlaczego raz udało się wszystko ustawić...Nacieszyłam się, ale od paru dni znów ten sam problem. Nie widzi połączenia z drukarką. Nie skanuje także. Teoretycznie wszystko jest ok, jest połączenie z siecią, świeci się dioda e-print. W komputerze pojawia się info, że nie ma połączenia i żeby sprawdzić, czy drukarka jest podłączona do sieci i gotowa do pracy - na mój gust jest gotowa bardzo... ale rzecz jasna - nie drukuje i nie skanuje...
Proszę o pomoc - gorąco - kolumbryna zajmuje dużo miejsca, a w chwili obecnej w ogóle nie działa. Aha - na kablu jest OK - problem podczas działania przez wi fi...
Z góry dziękuję:-)