• Ogłoszenie:

Komputer do 1000 zł

Chcesz ulepszyć bądź złożyć nowy komputer, pytaj tylko tutaj

Komputer do 1000 zł

Postprzez Mikou@j 21 Lut 2014, 23:19

reklama
Paulka napisał(a):a czy mogę coś zepsuć jak włożę w złe miejsce? czy po prostu nie odpali?

Raczej nie ma możliwości czegoś źle podpiąć :)
ASUS TUF Gaming FX505DT R5-3550H/16GB || XBOX ONE + LG 43UJ6307 || Nintendo Switch ||
Image
"Nothing is true, everything is permitted"
NIE POMAGAM NA PW :!:
Awatar użytkownika
Mikou@j
»ekspert
»ekspert
 
Posty: 12734
Dołączenie: 03 Sty 2006, 21:48
Miejscowość: Katowice
Pochwały: 1007



Komputer do 1000 zł

Postprzez Paulka 23 Lut 2014, 12:58

Mikou@j napisał(a):Raczej nie ma możliwości czegoś źle podpiąć :)


chodziło mi o RAM :) da się wpiąć w złe miejsce :P
a jeszcze jedno zasadnicze pytanie :) bo już mam skrzynkę i składam wszystko do kupy.
Gdzie wpiąć power i reset? :)


Image
moją jedyną wadą jest to, że mam same zalety :)
Awatar użytkownika
Paulka
~user
 
Posty: 715
Dołączenie: 16 Sie 2006, 14:13
Miejscowość: Skarżysko-Kam.
Pochwały: 20



Komputer do 1000 zł

Postprzez RainM1A2 23 Lut 2014, 13:32

zaznaczyłem białym markerem gdzie to wpiąć
Załączniki
msi_h81mp33.jpg
Nie żyję po to aby pracować, pracuję po to, aby żyć
Awatar użytkownika
RainM1A2
~user
 
Posty: 68
Dołączenie: 02 Paź 2012, 14:40
Pochwały: 1



Komputer do 1000 zł

Postprzez K@MIL 23 Lut 2014, 14:14

Dokładny montaż tutaj:
KLIK
K@MIL
~user
 
Posty: 294
Dołączenie: 30 Lip 2012, 02:50
Pochwały: 2



Komputer do 1000 zł

Postprzez Paulka 24 Lut 2014, 13:20

Panowie mam pytanie, podpielam zasilacz ta szeroka wtyczka, ale z tego co pamietam, powinnam wpiac tez jeszcze jedna?
Mam wejscie na plyte pod kostke (4) ale od zasilacza idzie mi albo 6 albo 2
Co teraz? czy to zly zasilacz?
moją jedyną wadą jest to, że mam same zalety :)
Awatar użytkownika
Paulka
~user
 
Posty: 715
Dołączenie: 16 Sie 2006, 14:13
Miejscowość: Skarżysko-Kam.
Pochwały: 20



Komputer do 1000 zł

Postprzez ToServeAndProtect 24 Lut 2014, 14:26

Image

Po prawej wpinasz 24PIN wtyczkę, ta szeroka. A u góry masz 4PIN wtyczkę, zazwyczaj na zasilaczu jest podpisana jako CPU i z reguły jest to wtyczka 4PIN sama albo 4PIN+4PIN bo są płyty gdzie są wejścia na 8 PINów :)

Zasilacz nie jest zły bo to standard. Gdzieś musiałaś zbugić kabelek :)
| MSI X470 GAMING PLUS | AMD Ryzen 7 2700 | Kingston HyperX DDR4 Fury Black 16GB | PNY GeForce GTX 1080 XLR8 8GB GDDR5X | AOC Q3279VWFD8 31.5" + IIYAMA ProLite E2407HDS 24" |
| SSD Samsung 860 Evo 512GB + SSD Samsung 830 128GB + SSHD Seagate 2TB + WD Caviar Blue 650GB + WD Caviar Green 1TB | Powered by Supremo FM2 Gold 750W |

Image

Image
Awatar użytkownika
ToServeAndProtect
»ekspert
 
Posty: 14443
Dołączenie: 12 Maj 2006, 16:36
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 459



Komputer do 1000 zł

Postprzez Paulka 24 Lut 2014, 14:55

dzięki już ogarnęłam właśnie tą 8-mkę :) chwilowa panika że nie mam kabelka :) :oops:

Dodano Dzisiaj, 20:53:
RainM1A2 napisał(a):jeżeli masz 1 kosc to w pierwszym slocie :)



okazało się że źle :P
moją jedyną wadą jest to, że mam same zalety :)
Awatar użytkownika
Paulka
~user
 
Posty: 715
Dołączenie: 16 Sie 2006, 14:13
Miejscowość: Skarżysko-Kam.
Pochwały: 20



Poprzednia

Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości